Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Κεφάλαια 49 δισεκ. δολ. είναι έτοιμα να πέσουν στο αμερικανικό χρηματιστήριο

tags :
Nomura: Κεφάλαια 49 δισεκ. δολ. είναι έτοιμα να πέσουν στο αμερικανικό χρηματιστήριο
Οι αγορές άναψαν το πράσινο φως προκειμένου κεφάλαια ύψους 49 δισεκατομμυρίων δολαρίων να πλημμυρίσουν τη Wall Street, υποστηρίζει η Nomura
Οι αγορές άναψαν το «πράσινο φως» προκειμένου κεφάλαια ύψους 49 δισεκατομμυρίων δολαρίων να πλημμυρίσουν τον επόμενο μήνα το αμερικανικό χρηματιστήριο, υποστηρίζει σε report η ιαπωνική επενδυτική εταιρεία Νomura.
Οι μεταβολές στις τιμές που σημειώνονται στον δείκτη Standard & Poor's 500 τις τελευταίες 20 ημέρες έχουν στείλει «σήμα» αγοράς σε quant traders που διαχειρίζονται 275 δισεκατομμύρια δολάρια, επενδύοντας σε assets που παρουσιάζουν υψηλή μεταβλητότητα.
Μετά την απομόχλευση και το sell off που έλαβε χώρα κατά την περίοδο που ξέσπασε η πανδημική κρίση, αυτά τα κεφάλαια πρόκειται να προσθέσουν καύσιμο στις αμερικανικές μετοχές που διαπραγματεύονται σε ιστορικά υψηλά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επενδυτικών τραπεζών.
Η Nomura εκτιμά ότι, εάν ο S&P 500 μεταβάλλεται, κατά μέσο όρο, 1% και προς τις δύο κατευθύνσεις κάθε μέρα τον επόμενο μήνα, οι «παίκτες» με στόχευση vol θα μπορούσαν να πάρουν αποκτήσουν μετοχές αξίας 49 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
20-day historical volatility has slumped to the lowest since January
Η αγορά κινείται σε ήρεμα νερά, καθώς οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες φτάνουν σε ιστορικά υψηλά – πάντα με την ελπίδα πως ο κορωνοϊός θα περιοριστεί, αλλά και λόγω του QΕ της Fed.
Επισημαίνεται πως ο S&P 500 έχει αυξηθεί για οκτώ συνεχόμενες συνεδρίες, φτάνοντας σε προ πανδημίας επίπεδα.
Φαίνεται πως υπάρχει αρκετή κινητικότητα γύρω από μετοχές με έντονες μεταπτώσεις και ρίσκο, εκτιμά η Nomura.
Επίσης, υπάρχουν ενδείξεις πως αρχίζουν να κινητοποιούνται και μεγάλα κεφάλαια, τα οποία είχαν αποσυρθεί, παρέχοντας ενδεχομένως περισσότερα πυρομαχικά στους χρηματιστηριακούς δείκτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης