Άμυνα – Διπλωματία

Η Τουρκία ζητά διάλογο με το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο - Akar: Θέλουμε να βρούμε πολιτικές λύσεις με ειρηνικά μέσα

Η Τουρκία ζητά διάλογο με το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο - Akar: Θέλουμε να βρούμε πολιτικές λύσεις με ειρηνικά μέσα
Παρά την κλιμάκωση των προκλήσεων της κατά της Ελλάδας, η Τουρκία επαναφέρει το αίτημα για διάλογο
Αν και το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, Oruc Reis, παραμένει στην Ανατολική Μεσόγειο και ενός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η Τουρκία έχει αρχίσει να επαναφέρει το αίτημα για διάλογο με την Ελλάδα.
Η Τουρκία θέλει να επιλύσει τις διαφορές της με την Ελλάδα γύρω από τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο μέσω διαλόγου, δήλωσε την σήμερα (12/8/2020) ο υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, αλλά πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα υπερασπιστεί τα «δικαιώματα και τα συμφέροντά της» στην περιοχή.
«Θέλουμε να πιστέψουμε ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική.
Τόσο στο πεδίο των ερευνών όσο και στο τραπέζι, τασσόμαστε με το διεθνές δίκαιο, την καλή γειτονία και τον διάλογο», δήλωσε o Akar στο Reuters και συμπλήρωσε «Θέλουμε να βρούμε πολιτικές λύσεις με ειρηνικά μέσα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».
Ο Akar είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα «δικαιώματα και τα συμφέροντά της».
Πρέπει να είναι γνωστό ότι οι θάλασσές μας είναι η γαλάζια πατρίδα μας.
Κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη» τόνισε.
Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί -μία ημέρα πριν- και ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος κάλεσε τις χώρες του Μεσογείου να συνεργαστούν για την εξεύρεση μιας «αποδεκτής φόρμουλας που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων».
Ο Erdogan είπε ότι η Τουρκία είναι πάντα έτοιμη να επιλύσει το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου μέσω του διαλόγου σε δίκαιη βάση.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι η Άγκυρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συναινέσει σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία η οποία θα έχει ως στόχο να αποκλείσει τη χώρα του στις ακτές της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης