Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Stifel: Η Fed έχει δημιουργήσει μια φούσκα, τουλάχιστον κατά 10% υπερτιμημένη η Wall Street

Stifel: Η Fed έχει δημιουργήσει μια φούσκα, τουλάχιστον κατά 10% υπερτιμημένη η Wall Street
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Stifel υποστηρίζει με ανάλυσή της ότι ο δείκτης S&P 500 είναι τουλάχιστον 5% με 10% υπερτιμημένος
Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στους επενδυτικούς κύκλους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής λόγω των πληθωριστικών πιέσεων που πυροδοτούν τα πακέτα ενίσχυσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (Federal Reserves - Fed), με το χρηματιστήριο να θεωρείται ακραία «φούσκα».
Σε αυτό το πλαίσιο η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Stifel υποστηρίζει με ανάλυσή της ότι ο δείκτης S&P 500 είναι τουλάχιστον 5% με 10% υπερτιμημένος, κρούοντας ταυτόχρονα στους επενδυτές τον κώδωνα του κινδύνου.
«Συνήθως αυτοί είναι που την πληρώνουν» επισημαίνει σχετικά.
Σύμφωνα με τη Stifel, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την οικονομική ανάπτυξη και η ανάκαμψη στις θέσεις εργασίας υποτιμώνται από τη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία κινείται σε υψηλά επίπεδα λόγω των χαμηλών πραγματικών επιτοκίων και της αυξημένης ρευστότητας που παρέχει η Fed.
Την ίδια στιγμή, ο τεχνολογικός κλάδος παρουσιάζει ένα μοτίβο τιμών που «ομοιάζει με τη φούσκα dot-com στα τέλη της δεκαετίας του 1990».
«Δεν έχει υπάρξει μεγαλύτερη φούσκα στο αμερικανικό χρηματιστήριο εδώ και 150 χρόνια» επισημαίνουν οι αναλυτές, με βάση τη σχετική αποτίμηση της εταιρείας σε ό,τι αφορά τα εμπορεύματα.
Σύμφωνα με τη Stifel, οι αποτιμήσεις των μετοχών σε σχέση με τα εμπορεύματα διαπραγματεύονται με τυπική απόκλιση +1,5.
Οι προηγούμενες χρονικές περιόδους κατά τις οποίες οι μετοχές διαπραγματεύονταν σε τόσο υψηλά επίπεδα σε σχέση με τα εμπορεύματα ήταν το 1929 και το 2002.
Ως εκ τούτου, το χρηματιστήριο θα μπορούσε να δοκιμάσει ένα selloff της τάξεως του 5% με 10% βραχυπρόθεσμα.
stifel chart.JPG

Πέρα, όμως, τον κίνδυνο διόρθωσης, η τρέχουσα τάση και τα μειωμένα ασφάλιστρα κινδύνου υποδεικνύουν πως η άνοδος στη Wall Street για κάποιο διάστημα θα συνεχιστεί.
Όπως τονίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, δεν είναι απίθανο το ενδεχόμενο ο S&P να φτάσει σύντομα τις 3.700 μονάδες εάν το ασφάλιστρο κινδύνου μετοχών πέσει στο 3%.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης