Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Virtuoso: Αυτές είναι οι νέες τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον στα ταξίδια

tags :
Virtuoso: Αυτές είναι οι νέες τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον στα ταξίδια
Τώρα με την εργασία από το σπίτι, οι άνθρωποι ταξιδεύουν περισσότερες μέρες ή και εβδομάδες
Τις τρέχουσες νέες ταξιδιωτικές τάσεις που αποκαλύπτουν πώς το ταξίδι έχει μεταμορφωθεί από το COVID-19, παρουσιάζει η Virtuoso.
Το δίκτυο πολυτελών ταξιδίων διαπίστωσε ότι πριν από την πανδημία, οι σύντομες αποδράσεις Σαββατοκύριακου ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους ταξιδιών.
Τώρα με την εργασία από το σπίτι, οι άνθρωποι ταξιδεύουν περισσότερες μέρες ή και εβδομάδες.

Οι οικογένειες δημιουργούν ταξίδια

Μια άλλη τάση είναι τα ταξίδια πολλαπλών οικογενειών, τα οποία αντικατέστησαν -κατά κάποιο τρόπο- τα διεθνή ταξίδια.
«Βλέπουμε οικογένειες που δημιουργούν ομάδες διακοπών. Δηλαδή, έρχονται μαζί δύο οικογένειες ή περισσότερες που έχουν την ίδια φιλοσοφία σχετικά με την κοινωνική απόσταση», δήλωσε η Misty Belles, διευθύνουσα σύμβουλος των παγκόσμιων δημοσίων σχέσεων στο Virtuoso.
Το Jet-setting έχει, προς το παρόν, αντικατασταθεί από το road-tripping, το οποίο πολλοί θεωρούν ως ασφαλέστερη επιλογή κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Το 87% των ταξιδιωτών που ρωτήθηκαν από την Virtuoso απάντησαν ότι ήθελαν να κάνουν ένα οδικό ταξίδι αυτό το καλοκαίρι.
Το Jet-setting έχει επίσης σταματήσει σε μεγάλο βαθμό για τους Αμερικανούς, καθώς δεν τους επιτρέπεται πλέον η είσοδος σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο λόγω της σοβαρότητας της επιδημίας στη χώρα.

Λιγότερη επαφή και τέλος στις εμπειρίες διακοπών DIY

Μια άλλη τάση είναι η εγκατάλειψη της περιζήτητης υπηρεσίας turndown, η οποία τώρα αντικαταστάθηκε από την απόρριψη των υπηρεσιών.
Οι ταξιδιώτες θέλουν λίγη παρέμβαση από άλλους στις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες αυτή τη στιγμή. Θέλουν ανέπαφα τα πάντα, από το check-in του ξενοδοχείου έως την υπηρεσία δωματίου έως την ενοικίαση αυτοκινήτου και πολλά άλλα.
Η ευχαρίστηση των εμπειριών διακοπών DIY έχει τελειώσει. Η γοητεία του προσωπικού σχεδιασμού ενός ταξιδιού έχει αμαυρωθεί από εικόνες επιβατών εγκλωβισμένων σε αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο χωρίς πτήσεις ή ξενοδοχεία και οι πτήσεις ακυρωμένες.

Η άνοδος της κρουαζιέρας

Τα δεδομένα της έρευνας του Virtuoso δείχνουν ισχυρές κρατήσεις για κρουαζιέρες το 2021, που ξεπερνούν επί του παρόντος τα επίπεδα του 2018.
Αυτό το ενδιαφέρον ενισχύεται από την κρουαζιέρα στον ποταμό, η οποία είναι +14% το 2021.
Η κρουαζιέρα στον ωκεανό μειώνεται αλλά η ψαλίδα κλείνει με μονοψήφια νούμερα και οι παραδοσιακοί πελάτες κρουαζιέρας εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν.
Ωστόσο, μόλις το 37% των ανθρώπων θα έπαιρνε μια κρουαζιέρα αυτή τη στιγμή.

Πολιτικές ακύρωσης, αστικοί προορισμοί και βίλες

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που θα προκύψουν ως αποτέλεσμα της πανδημίας είναι η επιθυμία για σαφείς, διαφανείς και ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης.
Μόλις η κοινωνία μπορεί να κινηθεί πέρα ​​από την πανδημία, οι βασικές τάσεις του μέλλοντος θα φαίνονται επίσης διαφορετικές από τους κανόνες του ταξιδιού πριν από την πανδημία. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και σύμβουλοι θα πρέπει να προχωρήσουν με ένα νέο φυσιολογικό.
Μία από τις τάσεις για το μέλλον είναι το ενδιαφέρον για καταλύματα μεγάλης κλίμακας. Οι μεγαλύτερες σουίτες, ιδιωτικές κατοικίες και μεγάλες βίλες να ξεπουλούν πρώτα. Οι άνθρωποι λατρεύουν πραγματικά να απολαμβάνουν μεγαλύτερο χώρο από ότι στο παρελθόν και η ιδιωτική πισίνα είναι απαραίτητη.
Ένα πράγμα που δεν έχει αλλάξει είναι το πάθος των ταξιδιωτών για περιπέτεια. Οι μεγάλες πόλεις δεν φαίνεται να προσελκύουν τους ταξιδιώτες που θέλουν να βγουν έξω από τους αστικούς προορισμούς και να αναζητήσουν βίλες και εμπειρίες για όλη την οικογένεια.
 
Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης