Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στάση αναμονής και συσσώρευση με χαμηλό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στάση αναμονής και συσσώρευση με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Θα θέλαμε συνέχιση της ανοδικής κίνησης ειδικά στις τραπεζικές μετοχές αλλά και σε επιλεγμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης που έχουν πιεστεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα. Η πορεία συγκεκριμένων μετοχών σήμερα ίσως δείξει αν διαψεύστηκαν οι προσδοκίες κάποιων επενδυτών μετά τις αποφάσεις του MSCI, όπου δεν είχαμε τελικά έκπληξη.

Βλέπουμε ως θετική εξέλιξη για την ένταση με την Τουρκία τη στήριξη της Γαλλίας. Θα θέλαμε να δούμε και άλλες τέτοιες δηλώσεις στήριξης, αλλά φαίνεται πως η Ελλάδα κινείται καλά και διπλωματικά.

Η αγορά άνοιξε σταθεροποιητικά με τάσεις ανάλογες με αυτές των ευρωπαϊκών αγορών. Στο ξεκίνημα η Ελλάκτωρ ξεχωρίζει και μάλιστα έχει κάνει υψηλό όγκο άνω των 250 χιλ. τεμαχίων. Υποχωρούν Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος και Eurobank, είτε λόγω της χθεσινής ανόδου, είτε λόγω των προσδοκιών για είσοδο στον MSCI, οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με το… καλημέρα ξεκίνησε έντονα ανοδικά και οι αγοραστές απορρόφησαν 250 χιλ. τεμάχια. Η μετοχή προσεγγίζει και πάλι τα 1,20 ευρώ. Για να δούμε αν αυτή τη φορά θα καταφέρουν να διασπάσουν τη γύρω περιοχή.

EUROBANK: Υποχωρεί άνω του 1% στο ξεκίνημα αλλά με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Το ΧΑ χρειάζεται τη βοήθεια των τραπεζών για να δει καλύτερα επίπεδα τιμών. Ίσως οι ρευστοποιήσεις να έχουν να κάνουν με τη διάψευση προσδοκιών αναφορικά με την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI. 

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δίνει τη δική του μάχη με τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών. Αν την κερδίσει ανοίγει φτερά για σημαντικά υψηλότερα ο τίτλος.

ΟΛΠ: Πιέζεται στο ξεκίνημα και έχει τιμές κάτω από τα 16 ευρώ. Χαμηλός ο όγκος στα πρώτα λεπτά αλλά ίσως υπάρχει ουρά πωλήσεων από τις προηγούμενες μέρες. Στα 15,84 ευρώ στο άνοιγμα και πατάει σε καλή στήριξη, επομένως δε θέλουμε να φύγει χαμηλότερα.

LAMDA: Θα θέλαμε συνέχεια της χθεσινής κίνησης από τη μετοχή.

ΑΔΜΗΕ: Η προσέγγιση των 2,20-2,25 ευρώ αυξάνει το επενδυτικό ενδιαφέρον. Το έχουμε δει και στο παρελθόν. Ωστόσο, πρέπει να πάρει τιμές πάνω από 2,40 ευρώ για να βάλει στόχο προηγούμενα υψηλά.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Με απόσταση οι αγοραστές από τους πωλητές, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να γίνουν πιο επιθετικοί και να ξεκολλήσει η μετοχή. Τα ακίνητα αλλά και το υδροηλεκτρικό μας παρέχουν ασφάλεια. Εδώ που τα λέμε το υδροηλεκτρικό δεν κολλάει με τα άλλα asset ή γενικότερα το business του ομίλου, αλλά προσφέρει σταθερά κέρδη. Όμως θα μπορούσε να βελτιώσει τη ρευστότητα αν έπαιρνε τίμημα 7-8 εκατ. ευρώ. Στα 21,2 εκατ. ευρώ η αποτίμηση, άρα αστεία.

INFORM ΛΥΚΟΣ: Προμέρισμα για τη χρήση 2020 δίνει η εταιρεία ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή. Στο εξάμηνο η μητρική είχε έσοδα από μερίσματα 2,5 εκατ. ευρώ και ο ισολογισμός της μητρικής δείχνει μηδενικές υποχρεώσεις. Με χαμηλό όγκο ενισχύεται 4% και βρίσκεται στα 1,04 ευρώ.

ΝΙΚΑΣ: Ορθή κίνηση κατά την ταπεινή μας άποψη η αύξηση κεφαλαίου της εισηγμένης. Θα μπορέσει να ενισχύσει τα ίδια κεφάλαια και αν περιορίσει περαιτέρω τις ζημιές βάζει υποψηφιότητα για έξοδο από την επιτήρηση. Από το 2021 βέβαια αυτό…

Θεωρούμε την αποτίμηση απαιτητική αλλά η περιορισμένη διασπορά δημιουργεί αυτή τη στρέβλωση. Θυμίζουμε πως ο βασικός μέτοχος έχει ποσοστό άνω του 90% και κάποια funds και τράπεζες το υπόλοιπο. Οι μικρομέτοχοι έχουν κάτω από 1% και μάλιστα σημαντικά κάτω από 1%.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Άντε πάλι ξεκίνημα με 1 τεμάχιο.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Πλαγιοκαθοδική η κίνηση τους τελευταίους μήνες και κάτι πρέπει να γίνει για να αλλάξει αυτή η κατεύθυνση που έχει πάρει.
Image
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης