Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Χριστοδουλίδης (ΥΠΕΞ Κύπρου): Επίκειται επικοινωμία Michel (ΕΕ) - Erdogan

Χριστοδουλίδης (ΥΠΕΞ Κύπρου): Επίκειται επικοινωμία Michel (ΕΕ) - Erdogan
To προσεχές διάστημα θα ενισχυθεί ο «ευρωπαϊκός» στόλος στην Ανατολική Μεσόγειο
Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan θα έχει σήμερα ο προέδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel σε μια διπλωματική προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Σημείωσε δε ότι η Τουρκία θα πρέπει να κάνει ενέργειες για αποκλιμάκωσης, καθώς αυτή είναι υπέυθυνη για την ένταση στην περιοχή, ενώ προανήγγειλε οτι το προσεχές διάστημα θα ενισχυθεί ο «ευρωπαϊκός» στόλος στην Ανατολική Μεσόγειο, με την παρουσία και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, πέρα από τη Γαλλία.
«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια διπλωματική πρωτοβουλία για την αποκλιμάκωση της κατάστασης. Για να επιτευχθεί αυτός θα πρέπει η Τουρκία να κάνει κινήσεις που με τις ενέργειες της έχει οδηγήσει την κατάσταση σε κλιμάκωση. Σήμερα θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ με τον κ. Ερντογάν. Βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια και από άλλου ηγέτες κρατών μελών της Ε.Ε.
Η Γερμανία ως προεδρεύουσα χώρα επιχειρεί να διαδραματίσει έναν πιο ουσιαστικό ρόλο προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης