Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Σε ύψιστο συναγερμό ο ελληνικός στρατός, καθώς κλιμακώνεται η ένταση με την Τουρκία

Guardian: Σε ύψιστο συναγερμό ο ελληνικός στρατός, καθώς κλιμακώνεται η ένταση με την Τουρκία
Σε δημοσίευμα του Guardian περιγράφεται η κλιμάκωση της ελληνοτουρκικής έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο
Στην κλιμάκωση της ελληνοτουρκικής έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο με την παρουσία του τουρκικού πλοίου Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα αλλά και στον διπλωματικό μαραθώνιο της Ελλάδας, αναφέρεται ο Guardian σε δημοσίευμα με τίτλο «Σε ύψιστο συναγερμό ο ελληνικός στρατός, καθώς κλιμακώνεται η ένταση με την Τουρκία».
Όπως σχολιάζει η αρθρογράφος, ΗΠΑ, ΕΕ, Γαλλία και Ισραήλ έχουν εκφράσει την εντεινόμενη ανησυχία τους σχετικά με την κατάσταση.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επισημαίνει τον κίνδυνο ενός ατυχήματος.
Εν μέσω της αυξανόμενης διεθνούς ανησυχίας, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Emmanuel Macron, αποκαλώντας τον «αληθινό φίλο της Ελλάδας και ένθερμο υπερασπιστή των ευρωπαϊκών αξιών και του Διεθνούς Δικαίου» αφού ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει τις έρευνες της και είπε ότι θα ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της Γαλλίας στην περιοχή.
Η αρθρογράφος κάνει ειδική αναφορά και στην αυριανή (14/8/2020) συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Αμερικανό ομόλογο του, Mike Pompeo, αλλά και στην τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, την ίδια ημέρα.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης