Δερμιτζάκης (καθηγητής Γενετικής): Πολύ κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα - Δεν αποκλείονται lockdown σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Δερμιτζάκης (καθηγητής Γενετικής): Πολύ κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα - Δεν αποκλείονται lockdown σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίζεται ο καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
«Ανησυχώ παρά πολύ για τις επόμενες δυο μέρες, παρακολουθώ με αγωνία, τα επόμενα εικοσιτετράωρα, θα είναι πολύ κρίσιμα, αν πάμε σε 300 με 400 κρούσματα τις επόμενες δυο με τρεις μέρες επίσημα μπορώ να πω ότι  χάσαμε τον έλεγχο, και χάσαμε τον έλεγχο σημαίνει μαζευόμαστε σπίτια μας και δεν αποκλείεται να δούμε και τοπικά lockdown, ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, γιατί αλλιώς ο ιός δεν θα μαζεύεται.
Βλέπουμε κάτι να έρχεται πάνω μας, και είναι σα να μην κουνιόμαστε. 
Μπορούμε να το αναστρέψουμε αλλά δεν βλέπω καμία προσπάθεια από τους πολίτες να κάνουν κάτι» ανέφερε μιλώντας στον Σκάι.
«Πρέπει να ρίξουμε τα κρούσματα στο 50 και κάτω, μπορούμε, αλλά πρέπει να το κάνουμε τώρα»  υπογράμμισε ο επιστήμονας.
Ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων, ο ίδιος απάντησε «Εάν συνεχίσουμε έτσι, το αν θα ανοίξουν τα σχολεία θα είναι λεπτομέρεια, θα έχουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, θα συζητάμε για πολύ μεγαλύτερα θέματα, οικονομικά και κοινωνικά».
Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχει τεράστια κατανομή που είναι πολλές μεταδόσεις που δεν έχουμε δει ακόμα θα τις δούμε σύντομα.
«Η Ελλάδα είχε μια πολύ μεγάλη επιτυχία, θα είναι πολύ κακό να γίνουμε περίγελος, διαφημίσαμε τη μεγάλη μας επιτυχία μας και μετά να φάμε τα μούτρα μας με μια πολύ μεγάλη αποτυχία.
Ας το πάρουμε πατριωτικά (…) Ας κάνουμε υπομονή για έξι μήνες» σημείωσε ο κ. Δερμιτζάκης.
«Το καταστροφικό σενάριο είναι πολύ κακά υγειονομικά και οικονομικά δεδομένα.
Πολύ περισσότερα κρούσματα, πολύ περισσότερους διασωληνώσεις και νεκρούς, ακόμα και νέους, λίγους μεν, αλλά θα έχουμε πολλούς ηλικιωμένους νεκρούς λόγω μετάδοσης ειδικά όταν ο κόσμος γυρίσει από τις διακοπές και δει τους συγγενείς του μετά τον Δεκαπενταύγουστο.
Και θα έχουμε τεράστιο οικονομικό αποτέλεσμα με άμεση επίπτωση στον τουρισμό…
Αν θυμάστε καλά συζητούσαμε να κρατήσουμε καλά δεδομένα για να αρχίσουν να έρχονται οι ξένοι και Αύγουστο, και Σεπτέμβριο, και τον Οκτώβριο, αυτό πρέπει να το ξεχνάμε.
Αυτή τη στιγμή συζητάμε για το αν η Ελλάδα θα μπει στις χώρες υψηλού ρίσκου ώστε να μην μπορούν να γυρίσουν οι άνθρωποι πίσω χωρίς να κάνουν τεστ…
Δεν πρόκειται να έρθει κάποιος με ρίσκο όταν γυρίσει να μπει σε καραντίνα» τόνισε.

www.bankignews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS