Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σε υψηλά σχεδόν έξι μηνών ο ΟΤΕ – Επόμενος στόχος το «χάσμα» που είχε αφήσει στην κρίση της πανδημίας

tags :
Σε υψηλά σχεδόν έξι μηνών ο ΟΤΕ – Επόμενος στόχος το «χάσμα» που είχε αφήσει στην κρίση της πανδημίας
Ο τίτλος ενισχύεται σήμερα 0,73% και βρίσκεται στα 13,63 ευρώ και οδεύει για την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση
Σε νέα υψηλά σχεδόν έξι μηνών κινείται η μετοχή του ΟΤΕ, χωρίς να υπολογιστεί το μέρισμα που έχει δώσει ο οργανισμός και μαζί με αυτό η τιμή ξεπερνάει τα 14 ευρώ.
Ο τίτλος ενισχύεται σήμερα 0,73% και βρίσκεται στα 13,63 ευρώ και οδεύει για την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.
Με τη σημερινή άνοδο περιορίζει τις απώλειες από την αρχή του έτους σε λιγότερο από 5%, ενώ έχει δώσει μέρισμα 0,55 ευρώ ανά μετοχή στα μέσα του περασμένου Ιουλίου.
Να σημειωθεί πως στο ίδιο διάστημα ο γενικός δείκτης χάνει 30%
Image
Διαγραμματικά η εικόνα της μετοχής δείχνει πως οδεύει προς την περιοχή μεταξύ 13,90-13,70 ευρώ όπου εντοπίζεται ένα χάσμα τιμών από την απότομη πτώση της αγοράς προς τα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου λόγω της πανδημίας, η οποία έπληξε τις αγορές παγκοσμίως.
Στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου σημειώθηκε από τη διοίκηση τα οφέλη που έχει αρχίσει να δημιουργεί η αναδιοργάνωση του ομίλου.
Η αναδιοργάνωση στη Ρουμανία που ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2019 με αρχές του 2020 αλλά και η αναδιοργάνωση στην Ελλάδα, η οποία είναι σε εξέλιξη, δείχνουν ήδη τα θετικά τους αποτελέσματα.
Ο όμιλος κατάφερε να μειώσει τα λειτουργικά του έξοδα κατά περίπου 25 εκατ. ευρώ και όπως σημείωσε η διοίκηση το 60-70% είναι διατηρήσιμο.
Ειδική αναφορά έγινε και στην εξ αποστάσεων εργασία η οποία έδειξε σημαντική μείωση σε έξοδα όπως ενέργεια, ταξίδια και καύσιμα.
Επιπλέον ο ΟΤΕ ολοκλήρωσε μέσα στο δεύτερο τρίμηνο εθελουσία 450 εργαζομένων η οποία θα επηρεάσει θετικά κατά 20 εκατ. ευρώ, ενώ μέσα στο έτος θα γίνει μία ακόμη.
Η εταιρεία δρομολογεί πρωτοβουλίες ώστε να μειώσει τα έμμεσα κόστη σε όλες τις λειτουργίες της, ως κομμάτι της διαδικασίας μετασχηματισμού του κόστους.
Κατά τη διάρκεια του Β’ τριμήνου, έκανε outsource τις υπηρεσίες τηλεόρασης και σχεδιάζει να υλοποιήσει τα επόμενα τρίμηνα αντίστοιχα μέτρα σε τομείς όπως το ΙΤ.
Τα έξοδα προσωπικού μειώθηκαν σχεδόν 15% σε σχέση με το Β’ τρίμηνο του 2019.
Επιπλέον με τη νέα χρηματοδότηση και την αποπληρωμή ομολόγου αναμένεται το 2021 να έχει λιγότερα χρηματοοικονομικά μόνο από αυτή την κίνηση περίπου 15-16 εκατ. ευρώ αφού η διαφορά μεταξύ των ομολόγων είναι περίπου 3%.
Τέλος η διοίκηση αναμένει για το 2020, προσαρμοσμένες επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία 600 εκατ. ευρώ, προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές περίπου 610 εκατ. ευρώ και ελεύθερες ταμειακές ροές 350 εκατ. ευρώ.
Λαμβάνοντας υπόψη την αναβολή πληρωμής για άδειες φάσματος το 2019, η αμοιβή των μετόχων για το 2020 αναμένεται να ανέλθει σε 400 εκατ. ευρώ, σημαντικά αυξημένη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, παρά τα επίπεδα ρεκόρ των εκτιμώμενων πληρωμών για άδειες φάσματος και τα έξοδα αναδιάρθρωσης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης