Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αυστηροποίηση των μέτρων και στην Αττική - Έως τις 24:00 ανοιχτά τα μπαρ και εστιατόρια - Νέα έκκληση Χαρδαλιά σε νέους

Αυστηροποίηση των μέτρων και στην Αττική - Έως τις 24:00 ανοιχτά τα μπαρ και εστιατόρια - Νέα έκκληση Χαρδαλιά σε νέους
Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους για όσους επιστρέφουν από τουριστικούς προορισμούς
Σε αυστηροποίηση των μέτρων για τον κορωνοϊό και στην Αττική προχώρησε η κυβέρνηση, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να απευθύνει νέα έκκληση προς τους νέους για την τήρηση των μέτρων.
Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι το μέτρο για το ωράριο λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδεσης επεκτείνεται και στην Αττική αλλά και σε όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα.
Αυτό σημαίνει ότι οι χώροι αυτοί θα κλείνουν στις 24:00.
Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε όριο 50 ατόμων για όλες τις συναθροίσεις στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές έως τις 24 Αυγούστου πλην εξαιρέσεων (θέατρα, εστίαση κ.α.).
Παράλληλα, επιβάλλονται ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο. Ειδικότερα, από αύριο (15/8/2020) το πρωί στις 6:00 απαγορεύονται εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης επιτρέπονται έως 4 άτομα ανά τραπέζι, ενώ η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους τους χώρους. Επίσης τα καταστήματα θα κλείνουν στις 24:00.
Τα μέτρα στον Πόρο επεκτείνονται έως τις 24 Αυγούστου.
Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε:
* Υποχρεωτική η χρήση μάσκας εντός στρατοπέδων και σε δομές μεταναστών
* Όλοι οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν από άδειες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ με ευθύνη των εργοδοτών τους.
* Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου που εργάζονται στο δημόσιο στο εξής θα εργάζονται ή με τηλεργασία ή back office
* Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας για μια εβδομάδα μετά την επιστροφή από τις διακοπές, ειδικά σε μέσα μαζικής μεταφοράς και σε κλειστούς χώρους για όσους επιστρέψουν από επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Έκκληση στους νέους για τήρηση των μέτρων

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι τα τελευταία στοιχεία για τον κορωνοϊό δείχνουν διασπορά σε τουριστικές περιοχές και κυρίως στις νεότερες ηλικίες.
«Γνωρίζουμε ότι αυτοί οι νέοι θα επιστρέψουν στις μόνιμες κατοικίες τους στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Τονίζω ιδιαίτερα την ευθύνη των νέων ανθρώπων όχι μόνο να προστατεύσουν τους εαυτούς τους αλλά και τους παππούδες τους» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης