Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίστηκε η συσσώρευση με χαμηλό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίστηκε η συσσώρευση με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Δεν τα κατάφερε σήμερα αν και μπορούσε να το γυρίσει το ματσάκι. Έκλεισε με μικρές απώλειες και με εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές, αλλά έχει δικαιολογία. Μάλιστα θα λέγαμε πως το ΧΑ τα πήγε καλύτερα σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές αγορές. Αλλά καλύτερα να μην κάνουμε συγκρίσεις. H συσσώρευση συνεχίζεται... 

Οι τράπεζες βοήθησαν λίγο και θα μπορούσαν παραπάνω, αν η Εθνική δε μας τα χάλαγε. Καλό το κλείσιμο και σήμερα για τη Motor Oil, αλλά θέλει συνέχεια και καλή εικόνα πάλι από ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή. Η εβδομάδα είναι ανοδική αλλά μόλις για 2 μονάδες, δηλαδή οριακά.

Πιέστηκαν σημαντικά η Jumbo και ο ΟΠΑΠ, ενώ απώλειες είχε και η Μυτιληναίος. Έκανε ένα γύρισμα και η ΔΕΗ χωρίς όμως να απομακρυνθεί από το σημείο αναφοράς, ήτοι τα 3,90 ευρώ. Ας ελπίσουμε πως σταδιακά θα βελτιωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για μετοχές, γιατί οι τελευταίες εβδομάδες ήταν απογοητευτικές για όσους παρακολουθούν από κοντά την αγορά.

ΟΤΕ: Τι να πεις για αυτή τη χαρτάρα! Στο ελάχιστο πλέον οι απώλειες από την αρχή του έτους την ώρα που η αγορά χάνει 30%. Αν βάλουμε και το μέρισμα τότε είμαστε στο 0%. Εξαιρετικός! Ο στόχος είναι να κλείσει το gap. Αυτό μας έδειχνε εδώ και κάποιες μέρες που άρχισε να δείχνει πιο δυνατός και έτοιμος.

Κοντά στα 14 ευρώ επομένως και με βαριά καρδιά θα πούμε ευχαριστώ. Από τις επιλογές που έχει η στήλη, η συγκεκριμένη και μερικές ακόμη μας δίνουν μία καλή απόδοση για φέτος. Αυτό και σε συνδυασμό με το γεγονός πως άλλες μετοχές μπορούν να δώσουν αντίδραση καλή στο μέλλον θα λέγαμε πως καλό είναι να κατοχυρωθούν τα κέρδη και να αυξηθεί η ρευστότητα.

Στα 13,62 ευρώ και στο +0,67% με υψηλό τα 13,71 ευρώ, ακριβώς δηλαδή εκεί που είναι το ένα άκρο από το χάσμα. Ας μην είμαστε και άπληστοι και θέλουμε να πάρουμε και το τελευταίο σεντ. Ας κερδίσουν και οι επόμενη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ενθαρρυντική η εικόνα τους και μακάρι να βοηθήσουν στις επόμενες συνεδριάσεις μπας και ανακάμψει συνολικά η αγορά. Ο δείκτης έκλεισε με οριακή άνοδο λόγω κυρίως της Εθνικής, ενώ οι υπόλοιπες έκλεισε με άνοδο αλλά μικρή.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Το Vanshap Capital Value Fund είχε 5,36% και στις 9/7 ανακοίνωσε πως μείωσε το ποσοστό του σε κάτω από 5%. Συγκεκριμένα είχε 379.273 και πούλησε 100 χιλ. τεμάχια. Δηλαδή του έμειναν 279.273 μετοχές. Από τότε μέχρι σήμερα έχει κάνει όγκο η μετοχή 320 χιλ. τεμάχια περίπου και σε μία συνεδρίαση έκανε 114 χιλ. τεμάχια (30/7).

Προφανώς και θέλει να μηδενίσει και είναι αυτός που πιέζει τη μετοχή τόσο καιρό. Με μία υπόθεση ότι οι 100 χιλ. μετοχές που πουλήθηκαν στις 30/7 ήταν δικές του και με μία λογική ανάλογη με αυτή που πουλάνε συνήθως κάποια fund θεωρούμε πως πρέπει να του έχουν μείνει κάμποσα ακόμα και ίσως πάνω από 100 χιλ. τεμάχια. Σε ένα πιο επιθετικό σενάριο πωλήσεων θα μπορούσε να ήταν κάπου 70 χιλ. τεμάχια. Υπόθεση κάνουμε, εννοείται.

Γι΄αυτό και παρακολουθούμε πλέον πιο στενά τη μετοχή. Είχαμε πει πως κοντά στα 4 ευρώ και με ορίζοντα τα 3,90 ευρώ θα βλέπαμε θετικά μία τακτική χτισίματος θέσεων. Κρατάμε όμως και μία επιφύλαξη μήπως και γίνει στο τέλος πιο επιθετικός ο πωλητής και την πάει μέχρι και κάτω από 3,70 ευρώ. Ήδη όμως στα 28 εκατ. ευρώ αποτίμησης θεωρούμε πως είναι αρκετά φθηνή. Η ρευστότητα δε θα πρέπει να εξαντληθεί.

JUMBO: Πιέστηκε σήμερα και επέστρεψε στα 16 ευρώ. Μάλιστα έκλεισε σε χαμηλό ημέρας.

ΙΛΥΔΑ: Δυνατό το ράλι της μετοχής το τελευταίο διάστημα και σήμερα είχε άνοδο 12,5% και μάλιστα με όγκο 34 χιλ. τεμάχια. Η τιμή στα 0,5850 ευρώ και η αποτίμηση στα 4,8 εκατ. ευρώ. Δε νομίζουμε ότι αδικείται εκτός και αν υπάρχει είδηση.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με το μεγάλο πωλητή να έχει τελειώσει όπως φαίνεται πλέον η μετοχή αντέδρασε. Στα 1,4420 ευρώ και στο +6,19% με 42 χιλ. τεμάχια συναλλαγές. Θα πρέπει να δούμε συνέχεια της κίνησης.

PERFORMANCE: Είναι η πιο φθηνή του κλάδου κατά την άποψή μας και δείχνει πως έχει ωραία συμπεριφορά στο ταμπλό. Χαμηλοί οι όγκοι αλλά και στα βαριά τα ίδια βλέπουμε.

Καλό Σαββατοκύριακο
Να τηρείτε τις αποστάσεις και να προσέχετε την υγεία σας

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης