Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Reuters: Την άντληση 500 εκατ. ευρώ επιδιώκει η Viva Wallet - Προσέλαβε την Jefferies

tags :
Reuters: Την άντληση 500 εκατ. ευρώ επιδιώκει η Viva Wallet - Προσέλαβε την Jefferies
Η Viva Wallet επιδιώκει να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ για να στηρίξει τις δραστηριότητές της στο digital banking δήλωσαν πηγές στο Reuters.
Η Viva Wallet επιδιώκει να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ για να στηρίξει τις δραστηριότητές της στο digital banking δήλωσαν πηγές στο Reuters.
Η κίνηση έρχεται οκτώ μήνες από την εξαγορά της Praxia Bank η οποία της εξασφάλισε τραπεζική άδεια.
Η εταιρεία έχει προσλάβει την Jefferies ως σύμβουλο για την άντληση των κεφαλαίων. Θα προσφερθούν στους επενδυτές μετοχές μιας νέας νομικής οντότητας που θα αναλάβει ότι τα δάνεια της Viva Wallet είπε μια από τις πηγές υπό τον όρο της ανωνυμίας. Τόσο η τελευταία όσο και η Jefferies αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
«Η Viva θέλει να γίνει μια neobank χωρίς χαρτοφυλάκιο δανείων», είπε προσθέτοντας ότι η προωθούμενη συμφωνία έχει πάρει το πράσινο φως των ρυθμιστικών αρχών.
Αν πετύχει το σχέδιο θα προσφέρει ένα νέο τρόπο διαχείρισης των δανειακών χαρτοφυλακίων στις μικρές τράπεζες και αυτό θα διευκολύνει αυτές τις ψηφιακές τράπεζες -γνωστές ως neobanks- στην άντληση κεφαλαίων.  
Η Viva θέλει να πουλήσει δάνεια στα βιβλία της σε ένα λεγόμενο όχημα ειδικής χρήσης (SPV) εντός 24 ωρών από την οριστικοποίησή τους, αφαιρώντας τον κίνδυνο από τον ισολογισμό της, ανέφερε μια από τις πηγές.
Αυτή η νέα δομή δείχνει πώς οι τοπικοί χρηματοδότες στην Ελλάδα έπρεπε να ξανασκεφτούν την παραδοσιακή τραπεζική χρηματοδότηση μετά την κρίση χρέους της χώρας και επίσης να πέσουν από την πανδημία κοραναϊού για να βοηθήσουν στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πελατών και των επενδυτών.
Οι Neobanks έχουν γίνει δημοφιλείς στην Ευρώπη και αλλού μεταξύ πελατών και ιδιωτών επενδυτών που έχουν επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στον κλάδο.
Η Viva προσφέρει υπηρεσίες πληρωμών μέσω cloud σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, παρέχοντας πληρωμές σε τρία νομίσματα, δηλαδή ευρώ, βρετανική λίρα και ρουμανική λέι.
Τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε μια συμφωνία για την αγορά της Praxia Bank, η οποία ανήκε στον πρώην αφεντικό της Barclays, Bob Diamond και τον συνεργάτη της Atlas Merchant Capital, David Schamis.
Η εξαγορά της Praxia εγκρίθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος στις αρχές Αυγούστου, ανέφεραν οι πηγές.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης