Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η ρυθμιστική αρχή αγόραζε και πουλούσε μετοχές της Wirecard, όταν αυτή κατέρρεε

Γερμανία: Η ρυθμιστική αρχή αγόραζε και πουλούσε μετοχές της Wirecard, όταν αυτή κατέρρεε
Η γερμανική κυβέρνηση «βγάζει στη σέντρα» τη ρυθμιστική αρχή της χώρας, για το σκάνδαλο της Wirecard
Στελέχη της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής (Bafin) αγόραζαν και πουλούσαν μετοχές της Wirecard αι σε μεγάλους όγκους, τη στιγμή που η εταιρεία πληρωμών κατέρρεε, όπως αποκάλυψε σήμερα 14/8 η κυβέρνηση της Angela Merkel, ασκώντας εκ νέου κριτική στον οργανισμό εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η κυβέρνηση απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών του κόμματος των Πρασίνων για το τι έκαναν οι αρχές για να αποτρέψουν τη μεγαλύτερη απάτη στη χρηματιστηριακή αγορά της Γερμανίας, δήλωσε ότι το προσωπικό της Bafin, της αρμόδιας εποπτικής αρχής, είχε επενδύσει σε μετοχές της Wirecard.
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι το ένα πέμπτο του προσωπικού της Bafin είχε κάποια επενδυτική δραστηριότητα το 2019 και το 2020 που συνδεόταν με την Wirecard, με το ενδιαφέρον να εντείνεται κατά τους μήνες πριν από την κατάρρευσή της.
Στο διάστημα των 6 μηνών έως τα τέλη Ιουνίου, το 2,4% της επενδυτικής δραστηριότητας του προσωπικού της Bafin αφορούσε στην αγορά και πώληση μετοχών ή παραγώγων της Wirecard, έναντι 1,7% το 2019 και 1,2% το 2018.
Το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι η Bafin διέπεται από αυστηρούς ελέγχους ώστε να αντιμετωπίζει τη διακίνηση εμπιστευτικών πληροφοριών, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι η αυξημένη κινητικότητα στις μετοχές της Wirecard δεν ήταν ασυνήθιστη, δεδομένης της αστάθειας τους και τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την εταιρεία.
Η ίδια η ρυθμιστική αρχή αρνήθηκε να σχολιάσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης