Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλωματικό επεισόδιο μετά τις δηλώσεις της Βρετανής ΥΠΕΣ οτι η Γαλλία είναι «ρατσιστική χώρα»

Διπλωματικό επεισόδιο μετά τις δηλώσεις της Βρετανής ΥΠΕΣ οτι η Γαλλία είναι «ρατσιστική χώρα»
Η Patel διευκρίνισε ότι οι απόψεις αυτές διατυπώθηκαν από μετανάστες που έφτασαν στη Βρετανία και δεν είναι δικές της
Διπλωματικό επεισόδια δημιουργήθηκε ανάμεσα σε Βρετανία και Γαλλία μετά τις δηλώσεις της βρετανίδας υπουργού Εσωτερικών ότι η "Γαλλία είναι ρατσιστική χώρα".
Η Priti Patel προέβη σε αυτές τις δηλώσεις σε τηλεδιάσκεψη με βρετανούς βουλευτές λέγοντας ότι η αύξηση του αριθμού των μεταναστών που έρχονται από τη Γαλλία με μικρές φουσκωτές λέμβους, οφείλεται στο γεγονός ότι οι Γάλλοι είναι ρατσιστές.
Η Mail της Κυριακής επικαλούμενη κυβερνητική πηγή υποστήριξε πως η Patel διευκρίνισε ότι οι απόψεις αυτές διατυπώθηκαν από μετανάστες και δεν είναι δικές της.
Το Υπουργείο Εσωτερικών σε απάντηση του για τις δηλώσεις τόνισε ότι η Patel έχει εκνευριστεί από το γεγονός ότι ο αριθμός των μεταναστών που διασχίζουν τη Μάγχη αυξάνεται στη Βρετανία και η υπουργός προσπαθεί να προετοιμάσει τη μεταναστευτική νομοθεσία για όταν η Βρετανία αποχωρήσει οριστικά από την  Ευρωπαϊκή Ένωση στο τέλος του έτους.
Η Βρετανία και η Γαλλία συμφώνησαν να συνεργαστούν για να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές από τη Μάγχη καθώς εκατοντάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων μερικών παιδιών, προσπαθούν να περάσουν στη Βρετανία με αυτοσχέδιες βάρκες από τη βόρεια Γαλλία.
Η Βρετανία είχε δηλώσει ότι θα ήταν πρόθυμη να πληρώσει εάν οι δύο χώρες μπορούσαν να καταλήξουν σε ένα κοινό σχέδιο για συνεργασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης