Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ελληνική Αστυνομία... και ξαφνικά προέκυψε θέμα ορίου κυνηγετικών φυσιγγίων

tags :
Ελληνική Αστυνομία... και ξαφνικά προέκυψε θέμα ορίου κυνηγετικών φυσιγγίων
Η περίεργη “εμμονή” των υπαλλήλων της ΕΛΑΣ με τους κυνηγούς
Εν μέσω “θερινής ραστώνης” και άνευ λόγου δημόσιας ασφάλειας οι υπηρεσίες του κτηρίου στη Λεωφόρο Κανελλοπούλου έφεραν προς υπογραφή σχέδιο υπουργικής απόφασης για τον περιορισμό των φυσιγγίων που μπορεί να ΚΑΤΕΧΕΙ ένας κυνηγός σε μόλις 300!!
Να σημειωθεί δε... ότι στις 20 Αυγούστου ξεκινάει η νέα κυνηγετική περίοδος.

Με τη γνωστή μέθοδο της “βιομηχανίας υπουργικών αποφάσεων του Αυγούστου” (της εποχής δηλαδή όπου οι υπηρεσίες υπολειτουργούν και ουδείς δε γνωρίζει τι συμβαίνει … μέχρι να εφαρμοστούν), γίνεται προαπάθεια να περιοριστούν τα φυσίγγια που μπορούν να “κατέχουν” -προσέξτε ΟΧΙ να μεταφέρουν, ΟΧΙ να αγοράζουν – αλλά να κατέχουν ανα πάσα στιγμή οι νόμιμοι ! 
Η λεπτομέρεια αυτή είναι ουσιαστική γιατί σημαίνει ότι αν κάποιος πολίτης βρεθεί να κατέχει έστω ένα φυσίγγιο άνω των 300 που περιγράφει η απόφαση, τότε θα κατηγορείται αυτόφορα για παράβαση του νόμου “περί όπλων”
Με άμεση συνέπεια να προφυλακίζεται και φυσικά να κατάσχονται τα κατεχόμενα από εκείνον όπλα! 
Για να γίνει αντιληπτό το “παράδοξο” της απόφασης, αναφέρουμε ότι η απόφαση υποτίθεται ότι απορρέει από τον εκσυγχρονισμό των διατάξεων περί όπλων σε ευρωπαϊκά πρότυπα.
Όμως καμία παρόμοια διάταξη δεν υπάρχει σε Ευρωπαϊκό Δίκαιο, το οποίο μάλιστα εξαιρεί συγκεκριμένα κυνηγούς και σκοπευτές από τέτοιους περιορισμούς.

Η Περίεργη “εμμονή” των υπαλλήλων της ΕΛΑΣ με τους κυνηγούς

Είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργη αυτή τη στάση της ΕΛΑΣ, τη στιγμή που δεν υπάρχει καν ιστορικό εγκλημάτων με φυσίγγια που είτε εκλάπησαν από κυνηγούς, ή ατυχημάτων που να συνδέονται με οποιαδήποτε ποσότητα φυσιγγίων που κατέχουν πολίτες.
Από το αστυνομικό ρεπορταζ των τελευταίων ημερών έγινε γνωστό ότι τόσο η πολιτική, όσο και η φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη “αιφνιδιάστηκαν” από την πρωτοβουλία αυτή μεσαίων στελεχών του μεγάρου της κρατικής ασφάλειας που προωθούν αυτή τη ρύθμιση με τη διαδικασία της Υπ. Απόφασης (δηλαδή χωρίς ποτέ να περάσει από τη Βουλή και να σταθμιστεί αν εξυπηρετεί τη δημόσια ασφάλεια, οπότε και πιθανά θα απορριπτόταν).
Δυστυχώς φαίνεται ότι η “πρωτοβουλία” των στελεχών εξηγείται μόνο από κάποιου είδους “εμπάθεια” και διακατέχεται από προχειρότητα.
Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι στήνουν παγίδα για καθόλα νόμιμους κυνηγούς οι οποίοι από τη μια μέρα στην άλλη μπορούν να βρεθούν στα κρατητήρια. Ακόμη και μια πρόχειρη έρευνα των υπηρεσιών θα είχε δείξει ότι οι συσκευασίες των φυσιγγίων κυνηγετικών όπλων συνήθως περιέχουν είτε 250 ή 500 φυσίγγια. Που σημαίνει ότι κάποιος που αγοράζει ένα ολόκληρο κιβώτιο φυσιγγίων θα γίνεται αυτομάτως παράνομος(!!!).
Γιατί θα κατέχει πάνω από 300 φυσίγγια από ένα είδος για το οποίο ο Νομοθέτης έχει ορίσει ότι η μοναδική προυπόθεση κατοχής είναι να αποδείξει κάποιος ότι είναι ενήλικας και ότι κατέχει κυνηγετικό όπλο.
Η “γκάφα” γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν αναλογιστούμε ότι ο Νόμος επιτρέπει (για τα ορθά ελεγχόμενα πυρομαχικά ραβδωτών όπλων και πιστολίων) ότι οι κάτοχοι τους μπορούν να έχουν μέχρι 1.500 τεμάχια. Προς τι λοιπόν το αντικυνηγετικό μένος;

Η εφαρμογής μιας τέτοιας απόφασης θα δημιουργήσει  βιομηχανία διώξεων των κατόχων κυνηγετικών όπλων και αυτό δεν είναι υπερβολή.
Ας φανταστούμε το εξής ενδεχόμενο. Κυνηγοί που εξορμούν από τα αστικά κέντρα για πολυήμερες εκδρομές κυνηγίου δεν είναι ασυνήθιστο να μεταφέρουν μαζί τους 800 με 1000 φυσίγγια.
Αυτό συμβαίνει  διότι σε μερικά κυνήγια όπως στη “παγάνα” αγριόχοιρου ή τα “περάσματα’ των αποδημητικών μπορεί κανείς να ρίξει πάνω από 200-300 τουφεκιές σε μία ημέρα.
Αν  αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι σχεδιάζουν να κατασκηνώσουν στη φύση για κάποιες ημέρες ελεγχθούν κατά τη μετάβαση, οι αστυνομικοί θα είναι υποχρεωμένοι να τους συλλάβουν εφαρμόζοντας την προτεινόμενη Υπουργική Απόφαση. 
Κατάσχοντας παράλληλα τα αυτοκίνητα, τα υλικά  και τον οπλισμό τους. Είναι προφανές ότι οι εμπνευστές της ουδεμία αντίληψη διαθέτουν για τα προβλήματα που δημιουργούν οι ιδέες τους.
Ίσως θα ήταν προτιμοτερο αντί να μηχανεύονται πως θα ταλαιπωρούν νομοταγείς πολίτες, οι “εγκέφαλοι της Κρατικής”  να ασχοληθούν με το πως θα μας απαλλάξουν από τους πραγματικούς εγκληματίες….
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης