Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πόσο μειώθηκαν οι παγκόσμιες αεροπορικές κρατήσεις προς την Ευρώπη το 2020

tags :
Πόσο μειώθηκαν οι παγκόσμιες αεροπορικές κρατήσεις προς την Ευρώπη το 2020
Οι αναζητήσεις από υπερπόντιους καταναλωτές για διεθνή ταξίδια στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 4% μεταξύ της πρώτης και της τελευταίας εβδομάδας του Ιουλίου
Οι παγκόσμιες αναζητήσεις και οι αεροπορικές κρατήσεις προς την Ευρώπη είναι πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα του περασμένου έτους για τον Ιούλιο, μειωμένα κατά 67% και 72%, αντίστοιχα.
Αυτό αποκαλύπτουν νέα στοιχεία του Sojern που δείχνουν επίσης ότι αυτή η πτωτική τάση έχει σχεδόν σταθεροποιηθεί από τον Μάιο.
Οι αναζητήσεις από υπερπόντιους καταναλωτές για διεθνή ταξίδια στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 4% μεταξύ της πρώτης και της τελευταίας εβδομάδας του Ιουλίου. Κάτι που μπορεί να θεωρηθεί εν μέρει, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (ETC), ως ένδειξη εξασθένισης του ενδιαφέροντος.
Αυτή η τάση είναι μια περαιτέρω απεικόνιση ότι η ανάκαμψη των ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων θα διαρκέσει πολύ χρόνο, καθώς και συντονισμένη προσπάθεια τόσο από τη βιομηχανία όσο και από τις ρυθμιστικές αρχές.

Εσωτερικά ταξίδια

Το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για εσωτερικά ταξίδια, όπως εκφράζεται στις αναζητήσεις πτήσεων και κρατήσεις, παρέμεινε πολύ χαμηλό τον Ιούλιο του 2020 με ετήσιες μειώσεις 37% και 67% αντίστοιχα.
Ενώ η τρέχουσα κατάσταση δεν φαίνεται ενθαρρυντική με τις πραγματικές κρατήσεις πτήσεων να είναι πολύ χαμηλές, μια ανοδική τάση στις αναζητήσεις για πτήσεις εσωτερικού καταγράφηκε το δεύτερο εξάμηνο του Ιουλίου. Γεγονός που υποδηλώνει την επιθυμία των ανθρώπων να ταξιδέψουν στις χώρες τους.
Πράγμα που σημαίνει ότι είναι τώρα πιο κρίσιμη από ποτέ για μια συνεκτική συντονισμένη ανταπόκριση στην ΕΕ.

Ενδοευρωπαϊκά ταξίδια

Οι πρώτες δύο εβδομάδες του Ιουλίου σημείωσαν ελαφρά αύξηση των αεροπορικών κρατήσεων (αύξηση 6%) για ενδοευρωπαϊκά ταξίδια σε σύγκριση με τον Ιούνιο.
Καθώς ο μήνας προχώρησε, ωστόσο, αυτή η θετική τάση εξασθενεί, με τις κρατήσεις πτήσεων να πέφτουν ξανά.
Ομοίως, οι αναζητήσεις αυξήθηκαν ελαφρώς. Αυτές οι διακυμάνσεις δείχνουν την ταυτόχρονη επιθυμία και δισταγμό των ανθρώπων για το ταξίδι σε αυτές τις αβέβαιες στιγμές.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης