Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Corinth Capital: Παρά την κρίση, οι επενδυτές είναι πρόθυμοι να αγοράσουν μετοχές

tags :
Corinth Capital: Παρά την κρίση, οι επενδυτές είναι πρόθυμοι να αγοράσουν μετοχές
Η αβεβαιότητα κάνει τις επιχειρήσεις να επενδύουν πολύ λιγότερο και τους καταναλωτές να καθυστερούν τις αγορές τους
Καθώς o S&P 500, δείκτης βαρόμετρο, είναι κοντά σε ιστορικό υψηλό, η οικονομική ανάκαμψη μοιάζει όλο και περισσότερο με το γράμμα "V".
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του εξέτασε «σοβαρά» τη μείωση του φόρου υπεραξίας μαζί με άλλα μέτρα που αποσκοπούσαν στη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για τους Αμερικανούς, ενισχύοντας τη θετική ατμόσφαιρα στις αγορές.
Η εμπιστοσύνη της αγοράς ενισχύθηκε επίσης από μακροπρόθεσμα τεράστια νομισματικά και φορολογικά κίνητρα, καθώς και από την αυξανόμενη ελπίδα για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του Covid-19, που ακολούθησε την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι το εμβόλιό της εγκρίθηκε για χρήση εκτός κλινικών δοκιμών.
Image
Το παραπάνω διάγραμμα αντικατοπτρίζει την εκτίμηση του S&P 500 (το γράφημα των κηροπηγίων) και του NASDAQ (η πορτοκαλί γραμμή).
Από την άλλη πλευρά, η τρέχουσα ακραία μακροοικονομική αβεβαιότητα κατά την οποία αποτυγχάνουν τα περισσότερα μοντέλα αποτίμησης συνδέεται με τη μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ στη μεταπολεμική εποχή της παγκόσμιας οικονομίας. Οποιοδήποτε πιθανό δεύτερο κύμα της εξάπλωσης του κορωνοϊού δημιουργεί φόβους για δευτερογενή σοκ στην παγκόσμια οικονομία.
Η αβεβαιότητα κάνει τις επιχειρήσεις να επενδύουν πολύ λιγότερο και τους καταναλωτές να καθυστερούν τις αγορές τους.
Σε τέτοιες στιγμές, υπάρχει η ευκαιρία να εκτιμήσετε τις επενδύσεις σας επενδύοντας σε εταιρείες που απέχουν πολύ από την εγγενή αξία τους ή ποντάροντας σε επενδύσεις που μπορεί να πλησιάσουν τουλάχιστον μια μερική μελλοντική ανατίμηση εταιρειών που έχουν σημειώσει σημαντικές επιδόσεις σε άλλους τομείς.
Η πρώτη εναλλακτική λύση περιλαμβάνει εταιρείες όπως η Tesla, η Kodak ή η Nikola που παρουσίασαν την ταχεία ανάπτυξή τους αλλά στη συνέχεια, η τιμή τους στο χρηματιστήριο μειώθηκε ή σταθεροποιήθηκε στις τρέχουσες τιμές.
Οι αναλυτές σχολιάζουν για όλες τις προαναφερθείσες εταιρείες ότι η θεμελιώδης αξία τους είναι σημαντικά χαμηλότερη από την τρέχουσα αγοραία αξία τους.
Μια άλλη κατηγορία, σύμφωνα με την Corinth Capital, περιλαμβάνει τεχνολογικές εταιρείες όπως το Facebook, το Netflix, η Apple, το Amazon, η Google ή η Microsoft των οποίων η αναλογία τιμής προς κέρδη επιτυγχάνει το ρεκόρ της σήμερα, αλλά κανείς δεν έχει το θάρρος να επενδύσει στην πτώση τους. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν εμπορεύματα που θεωρούνται υποτιμημένα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με άλλους τομείς και γι' αυτό ορισμένοι επενδυτές ενδιαφέρονται για τη μελλοντική τους ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης