Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ευκαιρίες στους κλάδους που επλήγησαν από τον κορωνοϊό βλέπει η BlackRock - Οι συστάσεις

tags :
Ευκαιρίες στους κλάδους που επλήγησαν από τον κορωνοϊό βλέπει η BlackRock - Οι συστάσεις
Η BlackRock βλέπει ευκαιρίες σε εταιρείες που βρίσκονται υπό την πίεση της βιωσιμότητας
Οι εταιρείες ενέργειας, αεροπορίας και διαμονής που πλήττονται σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντικές αποδόσεις για επενδυτές υψηλής απόδοσης, σύμφωνα με την BlackRock, τη μεγαλύτερη διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο.
Ο Jim Keenan, διευθύνων σύμβουλος επενδύσεων, δήλωσε ότι ενώ θα χρειαστούν χρόνια για να ανακάμψουν πολλοί τομείς, υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες για απαιτητικούς διαχειριστές κεφαλαίων.
«Πρέπει να σκεφτούμε πόσο θα χρειαστεί η ανάκαμψη», είπε.
«Και πώς θα μπορούν να λειτουργούν όσον αφορά το κόστος και την ικανότητα».
Η BlackRock βλέπει ευκαιρίες σε εταιρείες που βρίσκονται υπό την πίεση της βιωσιμότητας, αλλά αντισταθμίζει επίσης αυτές τις επενδύσεις με ονόματα υψηλότερης ποιότητας, με πιο σταθερή ταμειακή ροή, μεγαλύτερη προβολή και λιγότερη έκθεση στην πανδημία.
Μεταξύ αυτών είναι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, υποδομών και τεχνολογίας, δήλωσε ο Keenan, που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 121 δισ. δολαρίων.
Global spreads of corporate debt compress from record highs
Παρά το γεγονός ότι τα επιτόκια κυμαίνονται γύρω από το μηδέν και τα προγράμματα αγοράς περιουσιακών στοιχείων των κεντρικών τραπεζών είναι σε ισχύ, η πίστωση παραμένει μια καλή επιλογή για τους επενδυτές, σύμφωνα με τον Keenan.
"Αυτό το επίπεδο των χαμηλών επιτοκίων, της σημαντικής ώθησης και της ανάκαμψης των κερδών θα συνεχίσει να μειώνει τα ασφάλιστρα και συνεπώς τα spread", είπε.
"Νομίζω ότι είναι ένα αρκετά υγιές περιβάλλον για πίστωση", ανέφερε ο Keenan.
Ακόμη και με χαμηλές αποδόσεις, "υπάρχει ακόμη υπερβολική απόδοση που μπορεί να λάβει κανείς από την πίστωση ποιοτικών εταιρειών που έχουν κέρδη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης