Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η πανδημία του κορωνοιού χτύπησε πολύ σκληρά την εταιρία Christian Dior Hellas

Η πανδημία του κορωνοιού χτύπησε πολύ σκληρά την εταιρία Christian Dior Hellas
Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας ο κύκλος εργασιών θα μειωθεί αξιοσημείωτα σε σχέση με το 2019
Σημαντική είναι η επίπτωση που προκάλεσε το δίμηνο lockdown λόγω Covid 19 στις πωλήσεις της Cristian Dior Hellas, η οποία κατέχει την δεύτερη θέση στην ελληνική αγορά σε μερίδιο αγοράς.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, σε ό,τι αφορά την χρήση του 2020 η εταιρεία αναμενόταν να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της περίπου 10% αλλά εξαιτίας της πρωτόγνωρης κατάστασης από την πανδημία του Covid 19 που έχει χτυπήσει όλον τον κόσμο, ο κύκλος εργασιών θα μειωθεί αξιοσημείωτα σε σχέση με το 2019.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, το ολοκληρωτικό κλείσιμο της οικονομικής δραστηριότητας για δύο μήνες θα επηρεάσει σημαντικά τις πωλήσεις της εταιρείας, οι οποίες για φέτος αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 35% με σταδιακή ανάκαμψη από το 2021.
Η εταιρεία πέραν από τις αρνητικές βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις της πανδημίας, δεν αναμένεται να επηρεστεί ουσιωδώς σε  μακροπρόθεσμη βάση.
Η εταιρεία για να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας ανέστειλε για το 2020 όλες τις επενδυτικές δραστηριότητες που είχε προγραμματίσει με σκοπό να συνεχιστούν το 2021.
Επίσης όλα τα προγραμματισμένα λανσαρίσματα που είχαν ακυρωθεί λόγω του κλεισίματος της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας θα ξεκινήσουν με σκοπό να ενισχύσουν τις πωλήσεις της εταιρείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο 2019 η εταιρεία κατόρθωσε και αύξησε τις καθαρές πωλήσεις της κατά 10,04% σε σχέση με τις καθαρές πωλήσεις της προηγούμενης χρήσης.
Όσον αφορά τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στις 490 χιλ ευρώ από 1,6 εκατ ευρώ το 2018.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης