Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Τρόμος» στην κυβέρνηση από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοιού - Φοβούνται να μην χάσουν τον έλεγχο

«Τρόμος» στην κυβέρνηση από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοιού - Φοβούνται να μην χάσουν τον έλεγχο
Επί ποδός βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές
Ο σταθερά τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση ενώ επί ποδός βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές.
Ενδεικτικό είναι ότι την Πέμπτη 20/8, ανακοινώθηκε για ακόμη μια φορά ο αριθμός ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού - 269 συνολικά - που έχει να ανακοινωθεί από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας.
Σε αυτό το σκηνικό κι ενώ η πανδημία καλπάζει σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, οι ειδικοί στέλνουν μηνύματα μηδενικού εφησυχασμού επισημαίνοντας ότι το ζητούμενο δεν είναι η λήψη πρόσθετων μέτρων αλλά η αυστηρή τήρηση όσων έχουν ανακοινωθεί.
Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στην πράξη.
Την ίδια ώρα, κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση, ορμώμενοι από την σταθερά αυξανόμενη πορεία των κρουσμάτων του κορωνοϊού, βρήκαν νέο πεδίο αντιπαράθεσης και ανταλλάσουν πυρά με φόντο την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Υπό το πρίσμα αυτό, κυβερνητικές πηγές κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αγνοεί πραγματικά στοιχεία, αποσιωπώντας αλήθειες που δεν τον βολεύουν, επενδύει στην παραπληροφόρηση για να κερδοσκοπήσει πολιτικά ποντάροντας στην ανησυχία του κόσμου που παρατηρεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, απαντώντας, κάνει λόγο για 1438 λέξεις πανικού από τις κυβερνητικές πηγές για να καλύψουν το μπάχαλο με τις επιλογες τους που έχει οδηγήσει στη δραματική αύξηση των κρουσμάτων.
Όσες λέξεις και να γράψουν η πραγματικότητα τους διαψεύδει παταγωδώς.
Και εκτός από ψεύτες είναι πια επικίνδυνοι, λένε χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου.
Σε κάθε περίπτωση, η πρωτόγνωρη πανδημία που βίωσε και βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης είχε πολύ βαρύ τίμημα για όλες τις χώρες του κόσμου σε ανθρώπινες ζωές αλλά και σε οικονομικό επίπεδο ενώ όλες οι κυβερνήσεις ήρθαν αντιμέτωπες με τα ίδια διλήμματα τα οποία διαχειρίστηκαν και συνεχίζουν να το κάνουν - καθώς η αναζωπύρωση του κορωνοϊού είναι γεγονός - σύμφωνα με τις οδηγίες και τις συστάσεις των ειδικών επιστημόνων στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον αλλά και σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΕΕ οι χώρες που εντάσσονται στους κόλπους της.
Στην Ελλάδα, όλο το προηγούμενο διάστημα, σαφώς και υπήρξαν αστοχίες με τις αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενίοτε με την έλλειψη ελέγχων προκειμένου να συμμορφωθεί ένα κομμάτι του πληθυσμού στους κανόνες που τίθενται αλλά και καθυστερήσεις σε παρεμβάσεις που θα έπρεπε να ήταν άμεσες.  
Δεν ήταν λίγες οι φορές που προκλήθηκε σύγχυση στους πολίτες αναφορικά με τη χρήση μάσκας στα εμπορικά κέντρα, την διαφορετική εικόνα που παρουσιαζόταν στις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς σε ορισμένες από αυτές όλα λειτουργούσαν με συνέπεια και τηρώντας αυστηρά τους κανόνες ενώ σε κάποιες άλλες, οι έλεγχοι απουσίαζαν προκλητικά.
Επιπροσθέτως, ο μικρός αριθμός των τεστ προκειμένου να ανιχνευτούν οι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού προκαλούσε και συνεχίζει ενδεχομένως να δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες.
Ωστόσο, με τα όποια λάθη και παραλείψεις καταγράφονται στην πορεία της πανδημίας που δοκιμάζει και τη χώρα μας τους τελευταίους μήνες ίσως δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο και πρωτόγνωρο φαινόμενο που αφορά τις κοινωνίες όλου του κόσμου.
Και σε αυτό το σκηνικό, πλούσιες και φτωχές χώρες σε όλο τον πλανήτη αντιμετωπίζουν τις ίδιες συνέπειες σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης