Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι επιθέσεις του κ. Μητσοτάκη δεν καλύπτουν το μπάχαλο - Αυτονόητα δωρεάν το εμβόλιο όταν υπάρξει

ΣΥΡΙΖΑ: Οι επιθέσεις του κ. Μητσοτάκη δεν καλύπτουν το μπάχαλο - Αυτονόητα δωρεάν το εμβόλιο όταν υπάρξει
Nα φτάνει η κυβέρνηση να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη χρήση μάσκας ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας, τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει το εμπόριο ελπίδας
«Ας σταματήσει επιτέλους το εμπόριο ελπίδας η κυβέρνηση. Είναι αυτονόητο, ότι όταν το εμβόλιο περάσει το δοκιμαστικό στάδιο, θα πρέπει να διατεθεί δωρεάν σε όλους τους πολίτες», σχολιάζουν.
Για «άδειασμα» του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια από τον πρωθυπουργό, κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
«Προχθές η Κομισιόν άδειασε τον υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια, για τη δέσμευσή του ότι δήθεν το Δεκέμβριο η χώρα θα διαθέτει εμβόλιο για τον κορωνοϊό.
Χθες ο κ. Μητσοτάκης, παρά την εμφατική διάψευση της Κομισιόν, επανέλαβε το ψέμα του κ. Κικίλια.
Σήμερα άδειασε τον υπουργό του, παραδεχόμενος πως "δεν ξέρουμε πότε θα το έχουμε στη διάθεσή μας" και ανακοίνωσε ότι θα είναι δωρεάν μόνο και μόνο για να καλύψει το φιάσκο!», σημειώνουν οι εν λόγω πηγές.«Ας σταματήσει επιτέλους το εμπόριο ελπίδας η κυβέρνηση.
Είναι αυτονόητο, ότι όταν το εμβόλιο περάσει το δοκιμαστικό στάδιο, θα πρέπει να διατεθεί δωρεάν σε όλους τους πολίτες», σχολιάζουν.
 
Για τις μάσκες
«Κατανοούμε ότι το σημερινό κυβερνητικό αλαλούμ με την αρμόδια υπουργό Παιδείας να ζητάει από τους γονείς να πληρώσουν οι ίδιοι τις μάσκες, την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών προαναγγέλλει δωρεάν διάθεσή τους, προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ας τα βρουν μεταξύ τους», υπογραμμίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας, ωστόσο, ότι «να φτάνει όμως η κυβέρνηση, που μέχρι πριν λίγες ώρες επιχειρηματολογούσε κατά της δωρεάν προμήθειάς τους, να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη χρήση μάσκας ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας».
«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής και ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή: άνοιγμα των σχολείων με ενίσχυση των υποδομών, προσλήψεις εκπαιδευτικών, δωρεάν μάσκες για όλους και μικρότερα τμήματα - όχι 25 μαθητές ανά τάξη, δηλαδή περισσότεροι από ό,τι πέρυσι, εν μέσω πανδημίας», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.
«Αντίθετα, είναι η κυβέρνηση αυτή που με τις απίστευτες παλινωδίες της δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες και δίνει τροφή σε θεωρίες συνωμοσίας.
Το είδαμε στον τουρισμό, το βλέπουμε στην εκπαίδευση.
Μια κυβέρνηση του "πάμε και βλέπουμε", μια κυβέρνηση του "είπα-ξείπα", μια κυβέρνηση σε πλήρη σύγχυση», συνεχίζει η Κουμουνδούρου και καταλήγει: «Οι επιθέσεις του κ. Μητσοτάκη στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να καλύψουν το μπάχαλο και τα αλλεπάλληλα αδειάσματα μεταξύ των υπουργών του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης