Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Aquaa Partners: Η Apple άνοιξε τον δρόμο για εκθετική άνοδο στις τεχνολογικές μετοχές

Aquaa Partners: Η Apple άνοιξε τον δρόμο για εκθετική άνοδο στις τεχνολογικές μετοχές
Τι αναμένει η Aquaa Partners για τις μετοχές τεχνολογικών μετοχών στη Wall Street 
Το πρόσφατο κατόρθωμα της Apple, που έφθασε στο ορόσημα των 2 τρισεκ. δολαρίων χρηματιστηριακής αξίας, ανοίγει τον δρόμο για εκθετική άνοδο στις μετοχές τεχνολογικών μετοχών της Wall Street, τις επόμενες δεκαετίες, εκτιμά σε σημείωμα η Aquaa Partners.
Όπως αναφέρει ενδεικτικά, τα επόμενα 20 χρόνια αναμένεται η αξία του τεχνολογικού κλάδου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να δεκαπλασιαστεί.
«Η θεμελιώδης σχέση κινδύνου-ανταμοιβής στα χρηματοοικονομικά διασπάται με συνέπεια: η τεχνολογία προσφέρει πλέον υψηλότερη ανταμοιβή και χαμηλότερα επίπεδα κινδύνου σε σχέση με τις παραδοσιακές μετοχές.
Από το 1990, οι συνολικές αποδόσεις των μετόχων στον τεχνολογικό Nasdaq 100 ήταν σχεδόν 13 φορές υψηλότερες από αυτές του μη τεχνολογικού FTSE 100.
Μάλιστα, η Aquaa Partners «βλέπει» τον δείκτη Nasdaq-100 στις 90.948 μονάδες το 2040!!
Η Apple είναι ένα παράδειγμα εκθετικής αύξησης, καθώς χρειάστηκαν 42 χρόνια για να φθάσει σε 1 τρισεκ. δολάρια σε αξία, αλλά μόνο δύο ακόμη για να εκτιμηθεί στα 2 τρισεκ. δολάρια.
Τα sell-οff, συμπεριλαμβανομένης της φούσκας dot-com, έχουν οδηγήσει τις τεχνολογικές μετοχές στο να θεωρούνται περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου. Αλλά από το 1990 ο τομέας έχει μεταβληθεί και τείνει να γίνει ένα ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο αξίας», σημειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης