Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Σε χαμηλά 15ετίας τα shorts στον S&P 500, με bull market έρχονται νέα υψηλά στις αγορές

tags :
Goldman Sachs: Σε χαμηλά 15ετίας τα shorts στον S&P 500, με bull market έρχονται νέα υψηλά στις αγορές
Οι short τοποθετήσεις στον S&P 500 ήταν στο το 1,8% του ορίου της αγοράς, σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs
Σε χαμηλά 15ετίας κυμαίνονται τα shorts, γεγονός που αποδεικνύει πως το τρέχον bull market είναι ιδιαίτερο ανθεκτικό, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.
Αντίθετα με την επικρατούσα άποψη στην κοινή γνώμη, πως δηλαδή τα hedge funds δεν συμμετείχαν στο πρόσφατο ράλι στη Wall Street, η Goldman Sachs αποκαλύπτει πως τα hedge funds μεγιστοποίησαν τις επιστροφές τους διατηρώντας την καθαρή μόχλευσή τους σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ενώ η αγορά ανέκαμπτε.
Στην πραγματικότητα, η συνολική μόχλευση των hedge funds, βάσει των στοιχείων, ανέρχεται σε54% από την αρχή του β’ τριμήνου του 2020 και σε 50% στις αρχές του γ’ τριμήνου, πάνω από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Η έκθεση, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs, η μόχλευση των hedge funds παρουσίασε ήπια μείωση το α’ τρίμηνο, όταν η αγορά έπεφτε.
Έπειτα, όταν σημειώθηκε απότομη ανάκαμψη, η μόχλευση χτύπησε «κόκκινο».
Ειδικότερα, τα στοιχεία της GS Prime Services δείχνουν καθαρή μόχλευση στο 95ο εκατοστημόριο των τελευταίων πέντε ετών, ενώ η ακαθάριστη μόχλευση έχει υποχωρήσει στο 68ο εκατοστημόριο.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της Godlman Sachs, οι short θέσεις για τις μετοχές του S&P 500 έχουν πέσει σε χαμηλό 15ετίας, καθώς τα funds ανοίγουν long θέσεις.
Στις αρχές Αυγούστου, οι short τοποθετήσεις στον S&P 500 ήταν στο το 1,8% του ορίου της αγοράς.
Στους περισσότερους τομείς, οι short θέσεις κατατάσσονται στο τελευταίο δεκαδικό των τελευταίων 15 ετών.
Μόνο η Ενέργεια αποτελεί εξαίρεση.

Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι τα hedge funds αντισταθμίζουν μόνο κατ’ όνομα.
Και αυτό είναι κάτι λογικό και επόμενο, σε έναν κόσμο που η Fed αγοράζει τα πάντα.
Εάν υπάρξει άλλη συντριβή, είναι πλέον ευρέως αποδεκτό ότι η Fed θα εισέλθει ξανά, αυτή τη φορά αγοράζοντας είτε ETF είτε μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης