Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σφίγγει ο κλοιός του κορωνοϊού στην Ελλάδα - Αυστηρά μέτρα σε Πέλλα, Πιερία, Καρδίτσα - Στα 209 τα νέα κρούσματα, 8.138 συνολικά, 239 οι θάνατοι

Σφίγγει ο κλοιός του κορωνοϊού στην Ελλάδα - Αυστηρά μέτρα σε Πέλλα, Πιερία, Καρδίτσα - Στα 209 τα νέα κρούσματα, 8.138 συνολικά, 239 οι θάνατοι
Μεταξύ των θυμάτων του κορωνοϊού, ένας 52χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα - Δωρεάν οι μάσκες σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς
Σφίγγει ο κλοιός της επιδημίας στην Ελλάδα καθώς η διασπορά του κορωνοϊού σαρώνει ιδιαίτερα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. 
Τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα ώθησαν την Πολιτική Προστασία να θέσει σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης τις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας, περιοχές στις οποίες θα επιβληθούν και αυστηρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό.
Η εξάπλωση της νόσου έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία ενόψει και της επιστροφής των αδειούχων που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του Αυγούστου καθώς στις 7 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία.

Ανοδικά κινείται και ο αριθμός των διασωληνωμένων, των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία, αλλά και αυτών που νοσηλεύονται σε μονάδες ειδικών λοιμώξεων και θαλάμους αρνητικής πίεσης.
Ο ΕΟΔΥ στην τελευταία τυου ενημέρωση στις 21/8,ανακοίνωσε 209 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Με τα μέτρα που ισχύουν ήδη εδώ καιρό αλλά και αυτά που τέθηκαν από σήμερα το πρωί σε ισχύ σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, και αφορούν μεταξύ άλλων στη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ στις 12 τα μεσάνυχτα, μόνο καθήμενοι στους χώρους διασκέδασης, οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα αποτυπωθεί μια βαθμιαία μείωση στον αριθμό των νέων ημερησίων κρουσμάτων.
Η μείωση εκτιμάται ότι θα είναι ορατή από την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, αν όλα φυσικά έχουν εξελιχθεί ομαλά και έχουν τηρηθεί τα περιοριστικά μέτρα.
Δύσκολα ωστόσο θα πέσουμε σε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, όπως τον Μάιο και τον Ιούνιο, καθώς το Φθινόπωρο είναι η εποχή που ξεκινά με εντατικότερο ρυθμό η «κυκλοφορία» των κορωνοϊών και άλλων ιών που προσβάλλουν το αναπνευστικό σύστημα.

Αναλυτικότερα:

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ στις 21/8,  209 τα νέα κρούσματα κορωνοιού που καταγράφηκαν στη χώρα.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8138, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.
Από τα 192 εγχώρια κρούσματα, τα 24 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 5 με γνωστές συρροές.
17 κρούσματα είναι εισαγόμενα, 76 παρουσιάστηκαν σε Αττική, 49 σε Θεσσαλονίκη
Στους 28 οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 6 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 46.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
- 11 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
- 6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
- 76 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τα 12 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 49 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων τα 5 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ τα 8 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 1 στην  Π.Ε. Αρκαδίας
• 1 στην Π.Ε. Άρτας
• 1 στην  Π.Ε. Δράμας
• 1 στην Π.Ε. Δωδεκανήσου
• 1 στην  Π.Ε. Έβρου
• 11 στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 4 με στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
• 3 στην Π.Ε. Ημαθίας
• 2 στην Π.Ε. Ηρακλείου
• 2 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
• 1 στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 1 στην Π.Ε. Καβάλας
• 5 στη  Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 1 στην Π.Ε. Καστοριάς
• 5 στην Π.Ε. Πιερίας
• 1 στην Π.Ε. Κέρκυρας
• 4 στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 1 στην Π.Ε. Κορινθίας
• 3 στην Π.Ε. Κυκλάδων
• 2 στην Π.Ε. Λάρισας
• 6 στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 1 στην Π.Ε. Μαγνησίας
• 1 στην Π.Ε. Μεσσηνίας
• 2 στην Π.Ε. Ξάνθης
• 1 στην Π.Ε. Πρέβεζας
• 1 στην Π.Ε. Ρεθύμνου
• 1 στην Π.Ε. Φθιώτιδας
• 1 στην Π.Ε. Φλώρινας
• 4 στην Π.Ε. Χαλκιδικής
• 2 στην Π.Ε. Χανίων

Στους 239 οι θάνατοι από κορωνοϊό

Ακόμα τρία θύματα προστέθηκαν στη λίστα των θανόντων από κορωνοϊό στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 239 μετά τον θάνατο ενός 67χρονου στο νοσοκομείο Σωτηρία.
83 (34.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Χθες το πρωί κατέληξε ένας άνδρας 52 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα.
Ο ασθενής από την περιοχή της Καβάλας είχε εισαχθεί στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στις 26 Ιουλίου, καθώς είχε βρεθεί θετικός στον νέο κορωνοϊό.
Να σημειωθεί ότι εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ της περιοχής της Καβάλας και είχε τότε προκληθεί ανησυχία στην τοπική κοινότητα.
Στις 7 Αυγούστου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση και σήμερα το πρωί, στις 08:40 π.μ. τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή.
Το γεγονός ότι ο 52χρονος δεν είχε υποκείμενα νοσήματα έχει ανησυχήσει τους γιατρούς και μάλιστα για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό.
Επίσης, απεβίωσε λόγω επιπλοκών από τον νέο κορωνοϊό και μια 85χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας.
Η 85χρονη έπασχε από κολπική μαρμαρυγή, αρτηριακή υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη.
Την τελευταία του πνοή άφησε κι ένας 68χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στην Α' Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Σωτηρία, ενώ έπασχε και από υποκείμενα νοσήματα.

Τα νέα μέτρα σε Καρδίτσα, Πέλλα και Πιερία

Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στις Π.Ε. Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων του κορονοϊού, τέθηκαν σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης οι παραπάνω περιοχές και αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:
* Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
* Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.
Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.
Tα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από το Σάββατο 22-08-2020 και ώρα 06.00 έως και την Τρίτη 01-09-2020 και ώρα 06.00.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές:
- η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,
- οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Κέρκυρας και
- οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω.

Το κακό σενάριο για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Έντονα ανήσυχος εμφανίστηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας.
«Υπάρχει το κακό σενάριο ότι θα έρθει δεύτερο κύμα κορωνοϊού και θα είναι πολύ χειρότερο από το πρώτο, όπως έγινε με την ισπανική γρίπη.
Η ισπανική γρίπη σκότωσε στο δεύτερο κύμα.
Ελπίζω να μην έχουμε δεύτερο κύμα ή να είναι διαχειρίσιμο» δήλωσε μιλώντας στον Σκάι.
Αναφέρθηκε δε, ιδιαιτέρως, στη συμπεριφορά των νέων ανθρώπων, η οποία μπορεί να επηρεάσει τις ευπαθείς ομάδες, λέγοντας ότι «όταν εμείς διασπείρουμε ανέμελα τον ιό θα την πληρώσουν οι αθώοι οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι.
Χάσαμε έξι ή επτά ηλικιωμένους που δε έφταιγαν λόγω ενός πάρτι που δεν τηρήθηκε κανένα απολύτως μέτρο προστασίας.
Οι ανεύθυνες συμπεριφορές πληρώνονται από αθώους».
Σύμφωνα με τον κ. Σύψα υπάρχει μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο με αυξητικές τάσεις όσον άφορα κρούσματα, διασωληνώσεις, νοσηλείες, και ο δείκτης R είναι πάνω από το 1.
«Τα μέτρα που πήραμε αρχές Αυγούστου ελπίζουμε να αποδώσουν στο τέλος του μήνα.
Θα εισηγηθούμε νέα μέτρα αν χρειαστεί, όμως το βασικό μέτρο είναι να πλένουμε τα χέρια μας να κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας, να φοράμε μάσκες και να αποφεύγουμε τους συγχρωτισμούς», υπογράμμισε.

Δερμιτζάκης (Καθ. Γενετικής): Με τόσο πολλά κρούσματα κορωνοϊού, ούτε οι νέοι προστατεύονται

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, έκρουσε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, τονίζοντας πως ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πια τόσο μεγάλος που ούτε οι νέοι πλέον προστατεύονται.
Όπως εξήγησε ο κος Δερμιτζάκης, όταν έχουμε πολλά ενεργά κρούσματα θα δούμε και τις σπάνιες περιπτώσεις, άνθρωποι που ενδεχομένως έχουν κάποια σπάνια ευαισθησία, την οποία δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και αυτή δεν εμπίπτει στον ορισμό του υποκείμενου νοσήματος, να έχουν μια πολύ άσχημη εξέλιξη όσον αφορά την νόσο.
«Είναι τραγικό αλλά με δεδομένους τους αριθμούς είναι μάλλον αναμενόμενο» κατέληξε υπογραμμίζοντας πως όταν έχουμε τόσα πολλά κρούσματα ούτε οι νέοι προστατεύονται.
Σε απόλυτο πλαίσιο τα πράγματα είναι σοβαρά, τόνισε ο καθηγητής, αναφέροντας εκ νέου την εκτίμηση του για ύπαρξη 10.000-15.000 πραγματικών ενεργών κρουσμάτων.
«Είναι πολλά.
Είναι περίπου 1 στους 1000 και λιγότερο» τόνισε και πρόσθεσε πως είναι πλέον μεγάλη η πιθανότητα ένας πολίτης να συναντήσει ένα κρούσμα.
"Χαλαρώσαμε Όλοι", ανέφερε ο κος Δερμιτζάκης, επισημαίνοντας πως χρειάζεται δουλειά για να ρίξουμε τα κρούσματα σε χαμηλότερους αριθμούς.
"Νομίζω ότι μια ένταση από πολίτες και πολιτεία συνολικά, τις επόμενες 15 μέρες, να κρατήσουμε τα μέτρα ώστε να πέσουν τα κρούσματα σε διψήφιο αριθμό, κι αν είναι δυνατόν σε χαμηλό διψήφιο, θα κάνει καλό σε όλες τις δραστηριότητες που έχουμε, κατέληξε.
Αναφορικά με τον θάνατο 52χρονου ασθενή με κορωνοιό χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ο καθηγητής  δήλωσε πως «αυτό είναι δυστυχώς κάτι που περιμένουμε, είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι έχουμε πολλά ενεργά κρούσματα».

Ανήλικος με κορωνοϊό στο ΑΤ Πατησίων - Στο σημείο μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές, καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων, μετά τον Άγιο Παντελεήμονα και την Ομόνοια.
Πρόκειται για έναν 15χρονο από το Πακιστάν, ο οποίος βρισκόταν υπό το καθεστώς προστατευτικής φύλαξης στο Τμήμα και σε διαδικασία για μετακίνησή του σε δομή φιλοξενίας.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, χθες ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ότι βρέθηκε θέση σε δομή και ξεκίνησαν οι σχετικές διαδικασίες, μεταξύ των οποίων και το τεστ για covid-19.
Σήμερα, τα αποτελέσματα του τεστ έδειξαν ότι είναι θετικό και έγινε κινητοποίηση, όπως προβλέπεται από τα σχετικά τα πρωτόκολλα, ενώ μεταβαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για εξετάσεις και ιχνηλάτηση, προκειμένου να τεθούν σε καραντίνα όσοι ήρθαν σε επαφή με τον ανήλικο.

Θεσσαλονίκη - Τέσσερα νέα κρούσματα από το γηροκομείο στον Εύοσμο

Από τον δεύτερο δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ στους τρόφιμους και τους εργαζομένους του οίκου ευγηρίας, μετά το συναγερμό που ξέσπασε με τα 22 κρούσματα κορωνοϊού το πρωί της Τρίτης, εντοπίστηκαν τέσσερα επιπλέον κρούσματα σε τρόφιμους.
Μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο υπεύθυνος του γηροκομείου, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας, αναφέρει πως οι τέσσερις ηλικιωμένοι είχαν ήδη εμφανίσει συμπτώματα (πυρετό) και είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Σημειώνει μάλιστα πως έχουν ήπια συμπτωματολογία ενώ η γενικότερη εικόνα των ηλικιωμένων που νοσηλεύονται είναι καλή.
Συνολικά, 26 άτομα έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 19 είναι ηλικιωμένοι και οι 7 εργαζόμενοι.
Υπενθυμίζεται πως, την Πέμπτη 20/8 ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Άγγελος Βάσσιος, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού στο γηροκομείο.
Σε εξέλιξη η διερεύνηση για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

Δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει προετοιμάσει σχέδιο να καλυφθούν μέσω της αυτοδιοίκησης με μάσκες όλοι οι μαθητές της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.
Όπως εξήγησε,  ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγία και εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του.
«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες.
Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου με όλους τους μαθητές και υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους.
Πάντως σημειώνεται πωςόλες οι αποφάσεις που έχουν ανακοινωθεί ως τώρα, βασίζονται στα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα.
Κάτι που σημαίνει ότι εάν η επιδημιολογική εικόνα της χώρας επιδεινωθεί, οι αποφάσεις θα προσαρμοστούν.

Επιχορήγηση 6,2 εκατ. ευρώ στους δήμους για μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
 
Με το ποσό των 6,2 εκατ. ευρώ επιχορηγεί - σε πρώτη φάση - τους δήμους, το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να αγοράσουν και εφοδιάσουν με μάσκες τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους. «Κάνουμε πράξη την ξεκάθαρη πολιτική βούληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να προστατέψουμε την υγεία και την ασφάλεια όλων των παιδιών του ελληνικού λαού» υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στον εισαγγελέα ο φάκελος για την ομάδα «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν περίπου 30 άτομα που σχετίζονται με τις ομάδες στα social media με μήνυμα «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» καθώς είναι σε εξέλιξη η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την υπόθεση.
Η έρευνα άρχισε σε συνέχεια των εντολών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο διαδίκτυο για «θεωρίες συνωμοσίας».
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που ξεκίνησε την έρευνα, εδώ και τρεις ημέρες είχε καταγραφεί η δημιουργία τριών τέτοιων ομάδων.
Η μια απενεργοποιήθηκε την Τετάρτη ενώ οι άλλες δύο παραμένουν.
Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η εντολή από τον εισαγγελέα για προκαταρκτική έρευνα βάσει της οποίας θα σχηματιστεί δικογραφία με τους αστυνομικούς της Δίωξης να αναζητούν πλέον τους διαχειριστές των ομάδων.
Στις ομάδες συμμετέχουν γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο φορώντας μάσκα.

Θεσσαλονίκη: Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δέχεταικαι πάλι  επιβεβαιωμένα περιστατικά

Eπιβεβαιωμένα περιστατικά Covid-19 δέχεται και πάλι από σήμερα, Σάββατο 22/8, το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.
Το ΑΧΕΠΑ, που είναι νοσοκομείο αναφοράς για την Covid-19, είχε σταματήσει από τις 18 Αυγούστου να δέχεται νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά εξαιτίας της εμφάνισης 14 κρουσμάτων μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Α΄ Παθολογική Κλινική.
Οι 14 εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.
Πλέον, οι διαδικασίες απολύμανσης του χώρου της Α΄Παθολογικής ολοκληρώθηκαν και η Κλινική εξυπηρετείται από προσωπικό που έχει μεταφερθεί από άλλες κλινικές και δομές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης