Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορωνοϊός: 264 νέα κρούσματα και συνολικά 8.381 στην Ελλάδα, 240 οι θάνατοι - Αυστηρά μέτρα σε Πέλλα, Πιερία, Καρδίτσα - Οι περιοχές όπου τα καταστήματα θα κλείνουν τα μεσάνυχτα

Κορωνοϊός: 264 νέα κρούσματα και συνολικά 8.381 στην Ελλάδα, 240 οι θάνατοι - Αυστηρά μέτρα σε Πέλλα, Πιερία, Καρδίτσα - Οι περιοχές όπου τα καταστήματα θα κλείνουν τα μεσάνυχτα
Οι 20 περιοχές όπου τα καταστήματα θα κλείνουν τα μεσάνυχτα
(upd) Σφίγγει ο κλοιός της επιδημίας στην Ελλάδα, καθώς η διασπορά του κορωνοϊού σαρώνει ιδιαίτερα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. 
Τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα ώθησαν την Πολιτική Προστασία να θέσει σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης από το Σάββατο 22/8 τις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας, περιοχές στις οποίες θα επιβληθούν και αυστηρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό.
Η εξάπλωση της νόσου έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία ενόψει και της επιστροφής των αδειούχων που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του Αυγούστου, καθώς στις 7 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία.
Οι νεκροί από τις επιπλοκές της νόσου ανέρχονται σε 240, καθώς το πρωί του Σαββάτου (22/8/2020) κατέληξε ένας 93χρονος ασθενής με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.
Ανοδικά κινείται και ο αριθμός των διασωληνωμένων, των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία, αλλά και αυτών που νοσηλεύονται σε μονάδες ειδικών λοιμώξεων και θαλάμους αρνητικής πίεσης.
Ο ΕΟΔΥ στην τελευταία του ενημέρωση στις 22/8,ανακοίνωσε 264 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Με τα μέτρα που ισχύουν ήδη εδώ καιρό αλλά και αυτά που τέθηκαν από σήμερα το πρωί σε ισχύ σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, και αφορούν μεταξύ άλλων στη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ στις 12 τα μεσάνυχτα, μόνο καθήμενοι στους χώρους διασκέδασης, οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα αποτυπωθεί μια βαθμιαία μείωση στον αριθμό των νέων ημερησίων κρουσμάτων.
Η μείωση εκτιμάται ότι θα είναι ορατή από την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, αν όλα φυσικά έχουν εξελιχθεί ομαλά και έχουν τηρηθεί τα περιοριστικά μέτρα.
Δύσκολα ωστόσο θα πέσουμε σε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, όπως τον Μάιο και τον Ιούνιο, καθώς το Φθινόπωρο είναι η εποχή που ξεκινά με εντατικότερο ρυθμό η «κυκλοφορία» των κορωνοϊών και άλλων ιών που προσβάλλουν το αναπνευστικό σύστημα.

Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown, είμαστε μακριά ακόμη και από τοπικά lockdowns

«Δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown και τα δεδομένα σήμερα δείχνουν ότι είμαστε μακριά και από τοπικά lockdowns», δηλώνει ο υφυπουργός  Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, ο οποίος υπογραμμίζει ωστόσο ότι «για να παραμείνουμε σε αυτή την κατάσταση πρέπει να αποδώσουν τα υφιστάμενα μέτρα και για να γίνει αυτό πρέπει να τα εφαρμόζουμε».
Ο ίδιος θεωρεί πως είναι πρόωρο να γίνεται λόγος για δεύτερο κύμα της πανδημίας, ενώ σημειώνει πως η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από άλλες συγκρίσιμες χώρες, όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Πορτογαλία.
Όπως αναφέρει ο κ. Χαρδαλιάς, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, «στην Ελλάδα έχουμε 693 κρούσματα ανά εκατομμύριο κατοίκων, όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 2.831 κρούσματα, και θρηνούμε 22 θανάτους συμπολιτών μας ανά εκατομμύριο κατοίκων όταν ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι 100 ανά εκατομμύριο».
Συμπληρώνει πως «αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε», αλλά και πως αυξάνονται καθημερινά οι αντοχές του συστήματος ιχνηλάτησης, «καθώς βρισκόμαστε σε διαδικασία ενίσχυσής τους ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί όχι μόνο στον υφιστάμενο αριθμό των κρουσμάτων, αλλά ακόμα και στις πιο δυσοίωνες προβλέψεις των αλγόριθμων που τρέχουμε καθημερινά».
Για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στις πύλες εισόδου, ο υφυπουργός αναφέρει πως είναι στοχευμένοι και εξηγεί ότι δίνεται έμφαση σε όσους έχουν αυξημένες πιθανότητες να είναι φορείς του ιού χωρίς να το γνωρίζουν, κάτι που «είναι εφικτό χάρη σε έναν ειδικό αλγόριθμο που χρησιμοποιούμε, τον αλγόριθμο «EVA». Ο υφυπουργός εξηγεί όπως «πρόκειται για ένα σύνθετο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί την επιδημιολογική εικόνα από τα δημόσια δεδομένα κάθε περιοχής σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των τεστ στις πύλες εισόδου για να αξιολογήσει το προφίλ ρίσκου κάθε ταξιδιώτη με βάση τα στοιχεία του Passenger Locator Form (PLF).
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1η Ιουλίου μέχρι και τις 16 Αυγούστου έχουν ελεγχθεί στις πύλες εισόδου 319.379 ταξιδιώτες, οι οποίοι είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να είναι φορείς του ιού, και μόνο 615 δείγματα βγήκαν θετικά.
Επιπλέον, τα αποτελέσματα των τεστ  μας επιτρέπουν να εντοπίζουμε αλλαγές στα επιδημιολογικά δεδομένα των άλλων χωρών πριν αυτές αποτυπωθούν στα δημόσια δεδομένα».
Συμπληρώνει πως «υπάρχουν διαμαρτυρίες σε σχέση με τα κριτήρια που εξετάζονται προκειμένου να τεθεί μια περιοχή σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, καθώς αρκετές περιοχές υποστηρίζουν ότι  έχουν αισθητά  λιγότερα κρούσματα από άλλες που δεν έχουν μπει σε αυτό το καθεστώς», τονίζοντας πως είναι καθαρά επιδημιολογικά τα κριτήρια στα οποία βασίζεται η κάθε απόφαση και αυτό που εξετάζεται σε κάποια περιοχή για να διαπιστωθεί αν χρειάζεται η λήψη πρόσθετων  μέτρων είναι  «το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή και τι προβλέψεις δίνουν οι αλγόριθμοι που τρέχουμε».
Περαιτέρω, ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπάρχουν “ορφανά” κρούσματα,  αλλά κρούσματα τα οποία βρίσκονται υπό διερεύνηση μέχρι να βρεθεί η επιδημιολογική συσχέτισή τους.

Οι 20 περιοχές όπου τα καταστήματα θα κλείνουν τα μεσάνυχτα

Εντός των ορίων των Περιφερειών Αττικής, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας και των Δήμων Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω τίθεται ανώτατο όριο 50 συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση, ανεξαρτήτως του αν αυτή πραγματοποιείται σε ιδιωτικούς ή δημόσιους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και τελετών, όπως γάμων, βαπτίσεων, κηδειών, καθώς και των συνδεόμενων με τις τελετές αυτές δεξιώσεων ή άλλων εκδηλώσεων.
Αυτό ορίζει κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για την αποφυγή μετάδοσης της covid-19, στην οποία προβλέπεται ακόμη ότι στις παραπάνω περιοχές απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 00:00 τα μεσάνυχτα έως τις 7.00 π.μ. της επόμενης ημέρας.
Η απόφαση ισχύει από τις 25 Αυγούστου 2020 έως και τις 31 Αυγούστου 2020, ενώ ειδικά ως προς τις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας η παρούσα ισχύει από τις 22 Αυγούστου 2020 και ώρα 7:00 π.μ. έως και τις 31 Αυγούστου 2020.
Πάντως, σε περίπτωση παράβασης του ανώτατου ορίου συμμετεχόντων σε εκδηλώσεις επιβάλλεται στα φυσικά πρόσωπα διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.
Για τις επιχειρήσεις που διοργανώνουν τις εκδηλώσεις τα πρόστιμα ξεκινούν από τις 3.000 ευρώ και φθάνουν στις 5.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες.
Σε ό,τι αφορά τα φυσικά πρόσωπα που διοργανώνουν εκδηλώσεις τα πρόστιμα είναι 3.000 ευρώ και 5.000 ευρώ, ενώ από το μέτρο εξαιρούνται τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι εκδηλώσεις ζωντανού θεάματος και ακροάματος (όπως παραστάσεις θεάτρου, χορού και μουσικής) και οι υπηρεσίες προβολής κινηματογραφικών ταινιών.
Αναφορικά με την απαγόρευση λειτουργίας,  αυτή καταλαμβάνει τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, παροχής ποτών και τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering) καθώς και εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (γάμων και συναφών) και διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γάμων και συναφών).
Κατ' εξαίρεση επιτρέπονται εντός των ορίων των συγκεκριμένων περιφερειών, περιφερειακών ενοτήτων και δήμων, από τις ‪12 το βράδυ‬ έως τις ‪7 το πρωί η διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), τηρουμένης της απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των πελατών και εξαιρουμένης πάντως της παροχής αλκοολούχων ποτών από το σύνολο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Σε περίπτωση παράβασης τα πρόστιμα ξεκινούν από τις 10.000 ευρώ με αναστολή λειτουργίας για 3 ημέρες και φθάνουν στην αναστολή της λειτουργίας για 20 ημέρες.

Μέχρι 1/9 σε ισχύ τα νέα μέτρα σε Καρδίτσα, Πέλλα και Πιερία

Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στις Π.Ε. Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων του κορονοϊού, τέθηκαν σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης οι παραπάνω περιοχές και αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:
* Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
* Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.
Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.
Tα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από το Σάββατο 22-08-2020 και ώρα 06.00 έως και την Τρίτη 01-09-2020 και ώρα 06.00.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές:
- η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,
- οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Κέρκυρας και
- οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω.

ΕΟΔΥ: 264 κρούσματα το Σάββατο 22/8, στους 240 οι νεκροί

Ο ΕΟΔΥ άθροισε το Σάββατο (22/8/2020) άλλα 264 κρούσματα κορωνοϊού στα  ήδη υπάρχοντα στην Ελλάδα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης.
Συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται σε 8.381, οι νεκροί σε 240 και οι διασωληνωμένοι σε 31.

Η  ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Ανακοινώνουμε 264 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8381, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.
1832 (21.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3842 (45.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 7 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 240 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (35.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Image
Πώς κατανέμονται τα 264 νέα κρούσματα
29 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου χώρας.
2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
91 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 12 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
51 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή  συρροή και 8 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 2 στην Π.Ε. Αργολίδας
• 4 στην  Π.Ε. Αχαϊας
• 5 στην Π.Ε. Δωδεκανήσου
• 1 από Π.Ε. Έβρου
• 1 στην Π.Ε. Ευρυτανίας
• 5 στην Π.Ε. Ημαθίας
• 3 στην Π.Ε. Ηρακλείου
• 1 στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 1 στην Π.Ε. Καβάλας
• 10 στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστή συρροή
• 4 στην Π.Ε. Καστοριάς
• 1 στην Π.Ε. Κέρκυρας
• 1 στην Π.Ε. Κιλκίς
• 5 στην Π.Ε. Κοζάνης
• 2 στην  Π.Ε. Κορίνθου
• 11 στην Π.Ε. Κυκλάδων
• 3 στην Π.Ε. Λάρισας
• 2 στην Π.Ε. Λέσβου
• 7 στην Π.Ε. Μαγνησίας
• 4 στην Π.Ε. Ξάνθης
• 3 στην Π.Ε. Πέλλας
• 1 στην Π.Ε. Πιερίας
• 1 στην Π.Ε. Ρεθύμνου
• 2 στην Π.Ε. Σερρών
• 1 στην Π.Ε. Τρικάλων
• 3 στην Π.Ε. Φλώρινας
• 1 στην Π.Ε. Φωκίδας, το οποίο συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 1 στην Π.Ε. Χαλκιδικής
• 5 στην Π.Ε. Χανίων   
Image
Image
Image

Θετικοί στον ιό επτά αστυνομικοί που επέστρεψαν από την Τήνο 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία από τα συνεχιζόμενα κρούσματα κορωνοϊού σε αστυνομικούς, αλλά και άτομα που κινούνται σε χώρους υπηρεσιών.
Στη λίστα των κρουσμάτων του κορωνοϊού, μετά τα αστυνομικά τμήματα Αγίου Παντελεήμονα, Ομόνοιας και Πατησίων από τις 16 Αυγούστου μέχρι και την Παρασκευή 21/8, προστέθηκαν ακόμη επτά αστυνομικοί που επέστρεψαν από την Τήνο.
Οι επτά αστυνομικοί είχαν μεταβεί από την Αθήνα στην Τήνο,  ως ενίσχυση για τα μέτρα του Δεκαπενταύγουστου και τον εορτασμό της Παναγίας και από αυτούς, οι δύο υπηρετούν στην Τροχαία, οι δύο στην Ασφάλεια και τρεις στην ΥΜΕΤ.
Ήδη, έχουν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών.
Η πλειοψηφία από αυτούς είχαν επιστρέψει στις υπηρεσίες τους και εντοπίστηκαν είτε επειδή παρουσίασαν συμπτώματα, είτε κατά την ιχνηλάτηση που κάνουν συνεργεία του ΕΟΔΥ.
Εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να εντοπιστούν και άλλοι αστυνομικοί θετικοί στον ιό.
Ήδη, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, έχουν απολυμανθεί οι χώροι στους οποίους κινήθηκαν οι αστυνομικοί από την Τήνο και οι υπηρεσίες τους γενικότερα, ενώ προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι ιχνηλατήσεις και τα τεστ.

Κρούσμα κορωνοϊού στην ομάδα της Ξάνθης - Σε 48ωρη καραντίνα οι παίκτες

Tην ύπαρξη θετικού κρούσματος κορωνοϊού στην ομάδα επιβεβαίωσε η  ΠΑΕ Ξάνθης, σημειώνοντας ότι όλα τα μέλη της θα μπουν σε 48ωρη καραντίνα.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ανακοινώνει ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού μετά τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Ήδη τα μέλη της ομάδας που απαρτίζουν την αποστολή τέθηκαν σε 48ωρη καραντίνα και θα υποβάλλονται σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στην Ξάνθη, ακολουθώντας τη διαδικασία σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο».
Στο μεταξύ, η EΠΟ ανακοίνωσε την αναβολή του αγώνα μπαράζ μεταξύ Ξάνθης-Απόλλων Σμύρνης για την ερχόμενη Τετάρτη 26/8, λόγω κρούσματος κορωνοϊού.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΠΟ «με απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο πρώτος αγώνας μπαράζ μεταξύ Α.Ο. Ξάνθης και Απόλλωνα Σμύρνης για την άνοδο/παραμονή στη Super League 1 αναβάλλεται για την προσεχή Τετάρτη 26 Αυγούστου και ώρα 20.00, καθώς-όπως έγινε γνωστό από τον Α.Ο. Ξάνθης- βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό δείγμα μέλους της αποστολής της ομάδας.»

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας από τα ειδικά κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ

Με στόχο την καλύτερη προστασία των πολιτών και τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς των μολύνσεων, τα ειδικά κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ συνεχίζουν όλο το Σαββατοκύριακο στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και στο λιμάνι της Ραφήνας για να κάνουν δειγματοληπτικούς έλεγχους για λοίμωξη από τον ιό SARS COVID -2 σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις διακοπές τους.
Ειδικότερα, το Σάββατο 22 Αυγούστου το μεσημέρι διεξήγαγαν ελέγχουςστην Πύλη Ε7 (Άφιξη Blue Star Patmos) και το απόγευμα της ίδιας μέρας στο λιμάνι της Ραφήνας
Αύριο,  Κυριακή 23 Αυγούστου, θα κάνουν ελέγχους  στις 10:45 π.μ στην Πύλη Ε1 (Άφιξη Blue Star Chios) και το απόγευμα της ίδιας μέρας και συγκεκριμένα στις 17:55 οι έλεγχοι θα γίνουν στο λιμάνι της Ραφήνας.
Tη διαδικασία των ελέγχων στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας,  εποπτεύει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.
Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε εθελοντική βάση, σε ταξιδιώτες με ύποπτα συμπτώματα για λοίμωξη από ιό SARS COVID -2, όπως πυρετός ή βήχας, με έμφαση σε αυτούς που επιστρέφουν από προορισμούς που κρίνονται ότι έχουν υψηλή επικινδυνότητα.
Τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής – ΙΣΑ στο πλαίσιο της Στρατηγικής εκτίμησης της πορείας της Πανδημίας της λοίμωξης COVID – 19.

Θεσσαλονίκη: Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δέχεται και πάλι  επιβεβαιωμένα περιστατικά

Eπιβεβαιωμένα περιστατικά Covid-19 δέχεται και πάλι από σήμερα, Σάββατο 22/8, το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.
Το ΑΧΕΠΑ, που είναι νοσοκομείο αναφοράς για την Covid-19, είχε σταματήσει από τις 18 Αυγούστου να δέχεται νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά εξαιτίας της εμφάνισης 14 κρουσμάτων μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Α΄ Παθολογική Κλινική.
Οι 14 εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.
Πλέον, οι διαδικασίες απολύμανσης του χώρου της Α΄Παθολογικής ολοκληρώθηκαν και η Κλινική εξυπηρετείται από προσωπικό που έχει μεταφερθεί από άλλες κλινικές και δομές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης