Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κικίλιας (υπ.Υγείας): Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για τον κορωνοϊό – Να μην έρθουν οι νέοι σε επαφή με ευπαθείς ομάδες

Κικίλιας (υπ.Υγείας): Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για τον κορωνοϊό – Να μην έρθουν οι νέοι σε επαφή με ευπαθείς ομάδες
Προχωράμε σε 1.200 μόνιμες κλίνες ΜΕΘ έως το τέλος του 2020 είπε ο κ.Κικίλιας
Την εκτίμηση πως οι επόμενες ημέρες, κατά τις οποίες θα κορυφωθεί η επιστροφή των αδειούχων από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, θα είναι πραγματικά κρίσιμες για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας.
«Βρισκόμαστε στη χρονική περίοδο που επιστρέφει από τις καλοκαιρινές διακοπές, από την περιφέρεια προς τα αστικά κέντρα, η πιο υπερκινητική ομάδα του πληθυσμού, οι ηλικίες από 20 έως 40, οι συμπολίτες μας που κατά κύριο λόγο μετακινήθηκαν, έκαναν διακοπές, ήρθαν σε επαφή με πολύ κόσμο.
Στις ηλικίες αυτές υπάρχει υπερμετάδοση του ιού και στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο και μάλιστα μεταδίδουν τον ιό κατά κύριο λόγο ασυμπτωματικά» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Κικίλιας.
«Πρέπει να καταστεί σαφές ότι δεν πρέπει αυτοί οι νέοι άνθρωποι να έρθουν σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, δηλαδή με τους γονείς τους, με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους ή με ανθρώπους οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα και ενδεχομένως θα μπορούσε να τους δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα εάν και εφόσον κολλήσουν τον ιό».
Μιλάμε για πολύ κόσμο ο οποίος επιστρέφει και στην Αττική, που είναι επιβαρυμένη αυτή την εποχή, όπως βλέπουμε από την επιδημιολογική καμπύλη, και στη Μακεδονία και γενικά στα αστικά κέντρα» και έκανε έκκληση «σε όλους, και στους πιο μεγάλους και στους πιο νέους, να συνεχιστεί και να ενταθεί η προσπάθειά μας.
Πρέπει να μπορέσουμε, με πειθαρχία, με αυτοπεριορισμό και αίσθηση της ευθύνης, να προασπίσουμε όλοι μαζί τη Δημόσια Υγεία» τόνισε ο υπ.Υγείας, αναφέροντας πως «διπλασιάσαμε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εν μέσω κρίσης κορωνοϊού και τώρα προχωράμε σε 1.200 μόνιμες κλίνες ΜΕΘ, μέχρι το τέλος του 2020».
«Προσλάβαμε πάνω από 6.000 υγειονομικούς, ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και ενισχύσαμε όλες τις δομές μας.
Στη μάχη αυτή θα παραμείνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, είτε λήγει η σύμβασή τους, άμεσα, είτε σε κάποιους μήνες, οι συμβάσεις αυτές θα επεκταθούν και θα ανανεωθούν.
Όπως έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, επίκεινται οι διαδικασίες της μονιμοποίησης, με κριτήρια, φυσικά, των επικουρικών νοσηλευτών μας οι οποίοι είχαν προσληφθεί εν μέσω Covid και προ Covid» υποστήριξε ο κ.Κικίλιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης