Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιάρας: Φυλάκιση έως 3 έτη για τα fake news σχετικά με τον κορωνοϊό

Τσιάρας: Φυλάκιση έως 3 έτη για τα fake news σχετικά με τον κορωνοϊό
Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων για τη διασπορά fake news σχετικά με τον κορωνοϊό
Την πρόθεση της πολιτείας να βάλει ένα τέλος στη διασπορά fake news για τον κορωνοϊό που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο Σκάι, το  άρθρο 151 του νέου ποινικού κώδικα προβλέπει φυλάκιση έως και 3 χρόνια για όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Μάλιστα όπως επισήμανε αν διαπιστωθεί ότι η εφαρμογή των νέων διατάξεων δεν είναι πολύ  αποτελεσματική για τα συγκεκριμένα αδικήματα, είναι πολύ πιθανό μέσα από τις  προτάσεις της ειδικής επιτροπής που παρακολουθεί το  νέο ποινικό κώδικά να προχωρήσουμε η πολιτεία  σε αυστηροποίηση των ποινών για την διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Για την παραβίαση της καραντίνας του κορωνοϊου, όπως είπε ο κ. Τσιάρας  το αδίκημα αυτό έγκειται στο 285 άρθρο του ποινικά κώδικά, που προβλέπει  φυλάκιση έως  και 10 έτη αν κάποιος κριθεί υπαίτιος για το θάνατο ενός ανθρώπου, και μεγαλύτερες ποινές αν προκληθεί θάνατος περισσότερων ανθρώπων.
«Το ζήτημα είναι να μη φθάσουμε στην εφαρμογή των ισχύουσων διατάξεων αλλά να προλάβουμε πριν φτάσουμε εκεί» τόνισε ο ίδιος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης