Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά της κυβέρνησης Trump στρέφεται η TikTok

tags :
Κατά της κυβέρνησης Trump στρέφεται η TikTok
Η TikTok θα υποβάλει καταγγελία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο σε σχέση με τις προσπάθειες της κυβέρνησης Trump να απαγορεύσει την υπηρεσία στις ΗΠΑ
Η TikTok, η δημοφιλής υπηρεσία σύντομων βίντεο, ανακοίνωσε σήμερα 24/8 ότι θα υποβάλει καταγγελία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο σε σχέση με τις προσπάθειες της κυβέρνησης Trump να απαγορεύσει την υπηρεσία στις ΗΠΑ.
Η κίνηση αυτή ακολουθεί την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Trump να προχωρήσει με την έκδοση εκτελεστικού διατάγματος, δίνοντας περιθώριο 90 ημερών στη μητρική εταιρεία της TikTok, την κινεζική ByteDance, για να αποεπενδύσει από περιουσιακά στοιχεία που υποστηρίζουν τις λειτουργίες της υπηρεσίας στις ΗΠΑ.
Για την απόφαση του αυτή ο Αμερικανός πρόεδρος επικαλέστηκε λόγους εθνικής ασφάλειας.
Από την πλευρά της η TikTok υποστηρίζει ότι έχει λάβει "εξαιρετικά μέτρα για να προστατεύσει την ιδιωτικότητα και ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών του στις ΗΠΑ, "χρησιμοποιώντας υποδομές για την αποθήκευση των δεδομένων αυτών εκτός Κίνας".
Επίσης έχει διαμορφώσει "εμπόδια με τη χρήση λογισμικού που βοηθούν να διασφαλιστεί ότι η εταιρεία αποθηκεύει τα δεδομένων των χρηστών από τις ΗΠΑ σε διαφορετικές υποδομές από τα δεδομένα άλλων χρηστών".
Τέλος, η εταιρεία αναφέρει ότι το εκτελεστικό διάταγμα Trump "παραβιάζει τις δέουσες διαδικασίες προστασίας της Πέμπτης Τροποποίησης", καθώς δεν έδωσε στην εταιρεία "προηγούμενη προειδοποίηση ή την την δυνατότητα ακρόασης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης