Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Να ενημερώσει καλύτερα ο ΕΟΔΥ για τις περιοχές με πολλά κρούσματα ώστε να το ξέρουν οι πολίτες

Βατόπουλος: Να ενημερώσει καλύτερα ο ΕΟΔΥ για τις περιοχές με πολλά κρούσματα ώστε να το ξέρουν οι πολίτες
Κρούσματα θα έχουμε, το θέμα είναι να μην έχουμε πολλά και σοβαρά υποστήριξε ο κ.Βατόπουλος
Να ενημερώσει καλύτερα ο ΕΟΔΥ για τις περιοχές, στις οποίες έχουν καταγραφεί πολλά κρούσματα κορωνοϊού ώστε να το ξέρουν οι πολίτες και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας ζήτησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βατόπουλος εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μικρή αύξηση των κρουσμάτων λόγω της επιστροφής των πολιτών από τις καλοκαιρινές τους διακοπές αλλά και των αυξημένων τεστ που τους γίνονται.
Όπως είπε,το βασικό είναι να τηρηθούν τα μέτρα για τις αποστάσεις, για το πλύσιμο χεριών και κυρίως για τη χρήση μάσκας.
«Οι άνθρωποι που θα γυρίσουν από τις περιοχές που είχαν παρατηρηθεί κρούσματα – και σε αυτό το σημείο ίσως θα πρέπει ο ΕΟΔΥ να κάνει μια καλύτερη ενημέρωση για το σε ποιες περιοχές υπήρξαν πολλά κρούσματα ώστε να το ξέρει ο κόσμος - αυτοί οι άνθρωποι που γυρνάνε από αυτές τις περιοχές είναι –εντός εισαγωγικών, υψηλού κινδύνου» υπογράμμισε ο κ.Βατόπουλος, επισημαίνοντας ότι όσοι βρέθηκαν σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για μια εβδομάδα έως 15 ημέρες, να χρησιμοποιούν μάσκα, να αποφεύγουν να έρχονται σε επαφή με ηλικιωμένους.
Ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων και για τον αριθμό των κρουσμάτων που θα καθιστούσε απαγορευτικό την έναρξη του νέου σχολικού έτους, ο κ.Βατόπουλος επεσήμανε πως «αν αρχίσουν να διπλασιάζονται ή να πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα μέσα σε 3  - 4 ημέρες, αυτό οπωσδήποτε είναι ένα ισχυρό καμπανάκι».
Ωστόσο, υποστήριξε ότι δεν είναι τόσο εύκολο να πει κανείς ότι για παράδειγμα με 500 κρούσματα κλείνουν τα σχολεία αλλά με 400 δεν κλείνουν, καθώς όπως τόνισε, συνεκτιμώνται μια σειρά παραγόντων, όπως ποιες ηλικίες αφορούν τα κρούσματα, πόσο γρήγορα αυξάνονται και άλλοι.
«Να μη νομίζει ο κόσμος ότι ως δια μαγείας 1η Οκτωβρίου δεν θα έχουμε κρούσματα.
Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.
Το θέμα είναι να μην έχουμε πολλά και σοβαρά», τόνισε ο κ. Βατόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης