Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κεραμέως (υπ.Παιδείας): Κανείς κίνδυνος από την χρήση μάσκας από τους μαθητές

Κεραμέως (υπ.Παιδείας): Κανείς κίνδυνος από την χρήση μάσκας από τους μαθητές
Πολύ σημαντικά τα οφέλη τόσο για τον κορωνοϊό όσο και για άλλες λοιμώξεις είπε η κα.Κεραμέως
Τη θέση ότι δεν υπάρχει κανείς κίνδυνος από την χρήση μάσκας από τους μαθητές διατύπωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέροντας πως αντιθέτως τα οφέλη είναι πολύ σημαντικά τόσο για τον κορωνοϊό όσο και για άλλες λοιμώξεις.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Κεραμέως απευθύνθηκε σε γονείς που αντιδρούν λέγοντας ότι «το πιο σημαντικό που μπορούν να κάνουν για το παιδί τους είναι η χρήση της μάσκας».
«Η μάσκα έχει ήδη μπει στην καθημερινότητά μας, τόσο των ενηλίκων όσο και των ανηλίκων και τώρα μπαίνει και στο σχολείο.
Είναι ένα μάθημα ζωής.
Να μάθουν τα παιδιά μας να προσαρμόζονται στις νέες καταστάσεις.
Η προσαρμοστικότητα είναι μια ειδική δεξιότητα στην οποία το σχολείο έχει να διαδραματίσει καίριο ρόλο» υποστήριξε η κα.Κεραμέως, η οποία είπε πως αρχίζει συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο προκειμένου γιατροί να πηγαίνουν στα σχολεία και να εξηγούν στους μαθητές τη σημασία της εφαρμογής των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού αλλά και την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.
Σχετικά με τις αντιδράσεις που εξέφρασε η αντιπολίτευση αναφορικά με τις δηλώσεις της για τον μέσο όρο μαθητών ανά τάξη, η κα. Κεραμέως τόνισε ότι ο αριθμός είναι 17 στα σχολεία σε όλη την επικράτεια ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο μέσος όρος είναι «από 18 έως 22, όχι περισσότερο».
Ερωτηθείσα αν θα χρειαστούν και άλλα μέτρα προστασίας, τόνισε ότι η επιτροπή των ειδικών επικεντρώνει στην επισταμένη χρήση μάσκας, στους καθαρισμούς, στα διαφορετικά διαλείμματα, στην προσαρμοσμένη λειτουργία των κυλικείων, στους δειγματοληπτικούς ελέγχους.
Σε ερώτηση για το τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο, η υπ.Παιδείας είπε ότι με βάση το πρωτόκολλο θα κλείνει μόνο το τμήμα, ενώ σε περίπτωση που πρόκειται για εκπαιδευτικό που εισέρχεται σε περισσότερες από μια τάξεις, τότε η υπόθεση θα αξιολογείται από τον ΕΟΔΥ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης