Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παναγιωτακόπουλος (ΕΟΔΥ): Έχουμε διασπορά του κορωνοϊού σε αρκετές Περιφέρειες

tags :
Παναγιωτακόπουλος (ΕΟΔΥ): Έχουμε διασπορά του κορωνοϊού σε αρκετές Περιφέρειες
Το κλείσιμο των σχολείων δεν είναι αρκετό μέτρο για να περιοριστεί ο κορωνοϊός είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ
Το καμπανάκι του κινδύνου για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα κρούει ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γ. Παναγιωτακόπουλος, επισημαίνοντας ότι υπάρχει διασπορά του ιού σε αρκετές Περιφέρειες.
«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τους αριθμούς.
Πρέπει να το διαχειριστούμε.
Μπορεί να είναι υπό έλεγχο ακόμα η κατάσταση, αλλά αν συνεχιστεί έτσι, θα έχουμε σοβαρά προβλήματα» είπε μιλώντας στο MEGA ο κ.Παναγιωτακόπουλος, αναφέροντας πως σημασία, δεν έχουν μόνο οι αριθμοί των κρουσμάτων που ανακοινώνονται αλλά κάποια ποιοτικά στοιχεία που προκύπτουν από τα κρούσματα όπως η διασπορά του ιού.
«Δεν είναι μόνο το αριθμητικό αλλά και το ποιοτικό στοιχείο στα κρούσματα.
Ένα από τα πιο σημαντικά ποιοτικά στοιχεία είναι η διασπορά.
Υπάρχει διασπορά σε αρκετές περιφέρειες» τόνισε ο κ.Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν όσοι επιστρέφουν από διακοπές πρέπει να κάνουν τεστ, απάντησε ότι «δεν υπάρχει επίσημη καθολική σύσταση για τεστ».
«Εξαρτάται από τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.
Ποιος είσαι, από ποιο μέρος διακοπών ήρθες, αν έχεις ευπαθή άτομα στο περιβάλλον σου κλπ» τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.
Ερωτηθείς για το διάστημα της επώασης του ιού, υπογράμμισε, ότι αυτό ποικίλει.
«Η επώαση του ιού μπορεί να γίνει μέχρι δύο εβδομάδες.
Αλλά αυτό είναι ο μέσος όρος.
Σε 5-6-7 μέρες, εμφανίζεται στους περισσότερους ο ιός.
Μια εβδομάδα είναι αρκετό διάστημα για να κάτσει κάποιος σπίτι του» είπε ο κ.Παναγιωτακόπουλος σχετικά με το πόσο πρέπει να αυτοπεριοριστεί κάποιος μετά τις διακοπές.
Σε ότι αφορά στην ανοσία, τόνισε πως «δεν είναι ξεκάθαρο στη βιβλιογραφία πόσο διαρκεί η ανοσία», αναφέροντας ότι όσοι νοσούν βαριά, κάνουν εντονότερη ανοσία, ενώ, διευκρίνισε πώς και όσοι βιώνουν ασυμπτωματικά τον κορωνοϊό έχουν κάποιας μορφής ανοσίας, αλλά όχι τόσο ισχυρή.
Τέλος, για τα σχολεία ανέφερε ότι το κλείσιμό τους «δεν είναι αρκετό μέτρο για να περιοριστεί ο κορωνπϊός», υπογραμμίζοντας ότι είναι ζήτημα του υπουργείου Παιδείας η κατάλληλη ημερομηνία για την επαναλειτουργία τους, αφού ληφθούν υπόψη οι επιδημιολογικές παράμετροι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης