Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορωσία: Σε φυλάκιση 10 ημερών καταδίκαστηκε ένα ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης

Λευκορωσία: Σε φυλάκιση 10 ημερών καταδίκαστηκε ένα ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης
Η δίκη σε βάρος της Olga Kovalkova, μέλους επίσης του προεδρείου του Συντονιστικού Συμβουλίου, συνεχίζεται
Δικαστήριο του Μινσκ επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 ημερών στον Sergei Dilevski, ο οποίος είναι μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης, με την κατηγορία ότι παραβίασε τους κανονισμούς που σχετίζονται με την διοργάνωση μαζικών συγκεντρώσεων.
Την απόφαση του δικαστηρίου κοινοποίησε στο πρακτορείο TASS το γραφείο τύπου του Συντονιστικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι η δίκη σε βάρος της Olga Kovalkova, μέλους επίσης του προεδρείου του Συντονιστικού Συμβουλίου, συνεχίζεται.
Ο Dilevski που είναι πρόεδρος της απεργιακής επιτροπής του εργοστασίου τρακτέρ του Μίσνκ (MTZ) συνελήφθη χθες, 24/8, όπως και η Kovalkova η οποία είναι έμπιστο πρόσωπο της πρώην υποψήφιας για την προεδρία Svetlana Tikhanovskaya.
Και οι δύο συνελήφθησαν μπροστά από την είσοδο του εργοστασίου χθες και προσήχθησαν σε δίκη αφού πέρασαν τη νύχτα στη φυλακή, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει την καταστολή των λίγων αντιπολιτευόμενων που εξακολουθούν να διαφεύγουν, ενώ περισσότερες μαζικές διαδηλώσεις σχεδιάζονται εναντίον του προέδρου Alexander Lukashenko.
Η Olga Kovalkova, η εκπρόσωπος της υποψήφιας της αντιπολίτευσης Svetlana Tikhanovskaya που εξακολουθεί να βρίσκεται στη Λευκορωσία, εμφανίσθηκε στο δικαστήριο, όπως και ο Sergei Dilevski, ο οποίος είχε ηγηθεί απεργιών στο Εργοστάσιο Τρακτέρ του Μινσκ, ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της χώρας.
Οι δύο είναι ηγέτες του αντιπολιτευόμενου Συντονιστικού συμβουλίου, το οποίο δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον δηλωμένο στόχο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.
Ο Lukashenko χαρακτήρισε το συμβούλιο παράνομη προσπάθεια κατάληψης της εξουσίας και εισαγγελείς άσκησαν ποινικές διώξεις εναντίον του.
Το Συντονιστικό συμβούλιου περιλαμβάνει δεκάδες προσωπικότητες που αντιπροσωπεύουν μεγάλα τμήματα της κοινωνίας, μεταξύ των οποίων η Svetlana Alexeyevic, βραβευμένη με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, η οποία κλήθηκε για ανάκριση.
Λευκορωσικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Dilevski να κάθεται στο δικαστήριο μέσα σ' ένα μεταλλικό κλουβί. Φωτογραφίες της Κοβαλκόβα στο δικαστήριο δεν ήταν διαθέσιμες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης