Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στους Μύλους Λούλη τα περιουσιακά στοιχεία της Χατζηκρανιώτη – Τι αγόρασε η εταιρεία

Στους Μύλους Λούλη τα περιουσιακά στοιχεία της Χατζηκρανιώτη – Τι αγόρασε η εταιρεία
Δεν έχει πάρει ακόμα απόφαση η εταιρεία πως θα αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα – Σταθερός ο τζίρος στο πρώτο εξάμηνο
Οι Μύλοι Λούλη αποκτούν τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία της Υιοί Χατζηκρανιώτου – Αλευροβιομηχανία Τυρνάβου, έπειτα από τη διενέργεια ανοικτού δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα που κατέβαλε η εταιρεία Μύλοι Λούλη ήταν μόλις 1,05 εκατ. ευρώ, ενώ τον επόμενο μήνα αναμένονται να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες και να υπογραφούν τα συμβόλαια μεταβίβασης.
Βάσει του διαγωνισμού τα περιουσιακά στοιχεία που εκποιήθηκαν περιλαμβάνουν:
Ακίνητα και εγκαταστάσεις του Αλευρόμυλου: Δύο αγροτεμάχια συνολικού εμβαδού περί των 14.000 τ.μ.
Επί του ενός αγροτεμαχίου έχει ανεγερθεί συγκρότημα κτιρίων και βοηθητικών εγκαταστάσεων της κύριας δραστηριότητας της εταιρείας και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και 4 ορόφους συνολικού εμβαδού άνω των 4.000 τ.μ.
Επίσης, υπάρχει κτίριο γραφείων, αποτελούμενο από υπόγειο, ισόγειο και όροφο συνολικής επιφάνειας περίπου 600 τ.μ.
Επιπλέον, υπάρχει ισόγεια μεταλλική αποθήκη, συστοιχία 8 σιλό, δεύτερη συστοιχία 7 σιλό, δύο μεταλλικά σιλό, κτίριο υποσταθμού ρεύματος και δύο κτίσματα γεφυροπλάστιγγας.
Στο κτίριο του μύλου είναι εγκατεστημένες δύο γραμμές άλεσης σίτου και κοινό τμήμα διακίνησης και συσκευασίας.
Ακόμα, η εταιρεία Μύλοι Λούλη απέκτησε μεταφορικά μέσα, αλλά και απαιτήσεις έναντι τρίτων άνω των 3 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την εταιρεία, οι απαιτήσεις δεν είναι εισπράξιμες, ενώ ακόμα δεν υπάρχει πλάνο αξιοποίησης των εγκαταστάσεων.
Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται και περάσουν τα περιουσιακά στοιχεία στην κατοχή της θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα.
Θα αποφασιστεί δηλαδή αν θα λειτουργήσει εκ νέου η βιομηχανία, ή αν θα μεταφερθούν μηχανήματα ή σιλό σε άλλες εγκαταστάσεις που διαθέτει.
Αναφορικά με την πορεία της εταιρείας στο εξάμηνο του 2020, αυτή κρίνεται ικανοποιητική δεδομένων των συνθηκών, καθώς η αύξηση των πωλήσεων λιανικής σε ύψη ρεκόρ αντιστάθμισε τις απώλειες στις πωλήσεις προς horeca, λόγω του lockdown.  

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης