Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αγωνία και νέα μέτρα για τον κορωνοϊό από τις εταιρείες του ενεργειακού κλάδου

tags :
Αγωνία και νέα μέτρα για τον κορωνοϊό από τις εταιρείες του ενεργειακού κλάδου
Τηλεργασία και υποβολή σε τεστ των εργαζομένων που επιστρέφουν από τις θερινές διακοπές
Το καθεστώς τηλεργασίας τουλάχιστον για το κρίσιμο διάστημα των 7 ημερών μετά την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές αλλά και αυξημένα μέτρα προστασίας επαναφέρουν οι εταιρίες του κλάδου της ενέργειας για την θωράκισή τους έναντι του νέου κύματος της πανδημίας COVID 19.
Στα νέα μέτρα προστασίας οι εταιρίες εντάσσουν και τα τεστ κορωνοϊού τουλάχιστον για υπαλλήλους τους που επιστρέφουν από προορισμούς που βρέθηκαν στο «κόκκινο» αλλά και τη θερμομέτρηση κατά την είσοδό τους στο χώρο εργασίας.
Η ΔΕΗ για παράδειγμα πραγματοποιεί από την περασμένη εβδομάδα τεστ σε εργαζόμενους που πέρασαν τις διακοπές τους σε περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων και απασχολούνται στην Διεύθυνση Εμπορίας και στις μονάδες παραγωγής ενώ αναμένεται να επεκτείνει το μέτρο για το σύνολο του προσωπικού ανεξάρτητα από τον τόπο διακοπών.
Παράλληλα η εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο επαναφοράς της τηλεργασίας για το κρίσιμο διάστημα του Σεπτεμβρίου σε τομείς που αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και ενώ στο μεταξύ έχει θέσει στη διάθεση των καταναλωτών νέα εργαλεία για την εξυπηρέτησή τους, όπως η ηλεκτρονικές πληρωμές λογαριασμών ρεύματος και τα προγραμματισμένα ραντεβού προκειμένου για την αποσυμφόρηση των καταστημάτων της και τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης του ιού.

Υποχρεωτική τηλεργασία

Το μέτρο του υποχρεωτικού τεστ, το οποίο μάλιστα για τα μέλη της διοίκησης θα πρέπει να είναι δύο φορές αρνητικό για να προσέλθει στην εργασία, εφαρμόζει και η Mytilineos για όλους τους υπαλλήλους που επιστρέφουν από τις θερινές διακοπές. Υποχρεωτική τηλεργασία 14 ημερών εφαρμόζει και το ΤΑΙΠΕΔ και εναλλακτικά υποχρεωτικό τεστ τα αποτελέσματα του οποίου θα πρέπει να είναι αρνητικά για να προσέλθει κάποιος στην εργασία του μετά τις διακοπές εφαρμόζει και το ΤΑΙΠΕΔ.
Τηλεργασία 7 ημερών εφαρμόζει και ο ΑΔΜΗΕ παράλληλα με την υποχρεωτική θερμομέτρηση κατά την είσοδο των εργαζομένων στο χώρο εργασίας ενώ σε ισχύ παραμένουν τα μέτρα που είχαν ληφθεί από τον Μάρτιο στις ζωτικές για τη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος δραστηριότητες, όπως τα Κέντρα Ελέγχου Ενέργειας.
Στις διοικήσεις των ενεργειακών εταιριών είναι εμφανής η αγωνία για τις επιπτώσεις του νέου κύματος της πανδημίας Covid 19 στη λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και στις συνολικότερες επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας.

πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης