Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κικίλιας (υπ.Υγείας): Πιεζόμαστε στη Βόρεια Ελλάδα – Τέλη 2020 θα λάβουμε τις πρώτες δόσεις του εμβολίου

tags :
Κικίλιας (υπ.Υγείας): Πιεζόμαστε στη Βόρεια Ελλάδα – Τέλη 2020 θα λάβουμε τις πρώτες δόσεις του εμβολίου
Το ζητούμενο των επόμενων ημερών είναι αυτοί που γυρνούν από τις διακοπές τους, να προσέχουν είπε ο κ.Κικίλιας
Τη θέση ότι «πιεζόμαστε στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη» διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας αναφερόμενος στην πορεία της διαχείρισης των περιστατικών της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
«Το ζητούμενο των επόμενων ημερών είναι αυτοί που γυρνούν από τις διακοπές τους να προσέχουν, να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Κικίλιας, ο οποίος υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 31 ασθενείς διασωληνωμένοι, 80 νοσηλεύονται σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και 200 στα νοσοκομεία.
Ο κ.Κικίλιας υποστήριξε ότι στα τέλη του 2020 η Ελλάδα θα λάβει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, ενώ πρόσθεσε ότι η PFIZER με την BioNTech βρίσκονται στη διαδικασία για την δημιουργία εμβολίου και ότι η Κομισιόν διαπραγματεύεται μαζί τους.
«Στους λίγους μήνες που απομένουν μέχρι και τα τέλη του 2020 οπότε αναμένεται να φτάσουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα, πρέπει να είμαστε σοβαροί» ανέφερε ο κ.Κικίλιας, ο οποίος αναφερόμενος στον Γκίκα Μαγιορκίνη που επελέγη να αναπληρώνει τον κ. Τσιόδρα, ο υπ.Υγείας είπε ότι πρόκειται για επιλογή του πρωθυπουργού γιατί ο κ. Μαγιορκίνης είναι ένας καταρτισμένος νέος επιστήμονας με ταλέντο στην επικοινωνία και μπορεί να έχει καλύτερη επαφή με τις πιο νέες γενιές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης