Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας από το 2021, αν το επιτρέψει ο κορωνοϊός

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας από το 2021, αν το επιτρέψει ο κορωνοϊός
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας από το 2021, «κορωνοϊού επιτρέποντος»
Το δρομολόγιο του ακτοπλοϊκού ταξιδιού από την Κύπρο στον Πειραιά θα έχει χρονική διάρκεια που θα κυμαίνεται μεταξύ 20 και 30 ωρών και το εισιτήριο θα κοστίζει περίπου 50 ευρώ για μονή διαδρομή και 80 μετ' επιστροφής.
Τον στόχο για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας και Κύπρου το 2021 παρουσίασε ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Βασίλης Δημητριάδης.
Μιλώντας στο Σίγμα, εξήγησε ότι οι διαδικασίες προσφορών θα αρχίσουν εντός του Οκτωβρίου και πως οι αρχές «τρέχουν» την υπόθεση προκειμένου οι Κύπριοι να έχουν εναλλακτική επιλογή για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα την τουριστική περίοδο του 2021.
Ανέφερε ότι το όλο εγχείρημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης έχει προχωρήσει αρκετά και βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία, μετά και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιδότηση του δρομολογίου.
Ο τελικός λιμένας προορισμός της ακτοπλοϊκής σύνδεσης θα είναι ο Πειραιάς.
Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα υπάρξει ενδιάμεσος σταθμός στο δρομολόγιο διευκρινίζοντας ότι έχει δοθεί η δυνατότητα στους προσφοριοδότες να εντάξουν στα δρομολόγιά τους κάποιο νησί ως ενδιάμεσο σταθμό χωρίς ωστόσο να είναι απαραίτητο.
Σημείωσε ότι η χρονική διάρκεια του ταξιδιού αποτελεί ένα από τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης των προσφορών που θα υποβληθούν ενώπιον του Υφυπουργείου.
Ο Υφυπουργός ότι το δρομολόγιο του ακτοπλοϊκού ταξιδιού από την Κύπρο στον Πειραιά θα έχει χρονική διάρκεια που θα κυμαίνεται μεταξύ 20 και 30 ωρών.
Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι τα κόμιστρα θα κυμαίνονται γύρω στα 50 ευρώ για την μονή διαδρομή του ταξιδιού και 80 ευρώ μετ’ επιστροφής, χωρίς να λαμβάνονται ωστόσο υπόψη τα λιμενικά τέλη κι ως εκ τούτου οι αναφερθείσες τιμές πιθανότατα να έχουν κάποιες διακυμάνσεις.
Ανέφερε ότι για τα παιδιά θα υπάρχουν διαφορετικές τιμές οι οποίες σαφέστατα θα είναι χαμηλότερες.
Μέχρι τώρα έχουν δείξει ενδιαφέρον πάνω από 5 ακτοπλοϊκές εταιρείες, οι οποίες θα υποβάλουν προσφορά για να αναλάβουν την διεκπεραίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας.
Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για κυπριακές, ελλαδικές αλλά και ευρωπαϊκές εταιρείες.
Αναμένεται ότι με την προκήρυξη των προσφορών «θα χτυπήσουν την πόρτα» και άλλες εταιρείες.
Ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι, αν το επιτρέψουν οι περίεργες συνθήκες που υπάρχουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τα πρώτα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις αρχές της καλοκαιρινής περιόδου του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης