Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Energean: Δύο νέα ορόσημα στην ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish

tags :
Energean: Δύο νέα ορόσημα στην ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish
Energean: Δύο νέα ορόσημα στην ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish

Παρά τις δυσκολίες που έχει δημιουργήσει διεθνώς στο επιχειρείν η πανδημία του κορωνοϊού, η ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish παρουσιάζει σημαντική πρόοδο και σήμερα η Energean ανακοινώνει δύο νέα ορόσημα για το project.
Συγκεκριμένα, στα ναυπηγεία Admiralty Yard του ομίλου Sembcorp Marine στη Σιγκαπούρη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εγκατάσταση της πρώτης μονάδας εξοπλισμών (έξαλα – topsides) στο FPSO "Energean Power", όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.
Πρόκειται για το "Ηλεκτρικό Σπίτι" (E-House), το οποίο περιέχει όλο τον μηχανισμό ελέγχου και τους ηλεκτρικούς διακόπτες του FPSO, το οποίο μεταφορτώθηκε και εγκαταστάθηκε στο κύτος του "Energean Power". Το E-House ζυγίζει 850 τόνους και η μεταφόρτωσή του διήρκεσε από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 24 Αυγούστου.
Η Sembcorp Marine έχει αναλάβει υπεργολάβος από τον όμιλο TechnipFMC, o οποίος είναι υπεύθυνος (EPC Contractor) για το project ανάπτυξης του κοιτάσματος Karish, ενώ για τη συγκεκριμένη επιχείρηση χρησιμοποιήθηκε γερανός (L-801 Barge pontoon crane) της εταιρείας Jurong Marine Services PTE.
Εξάλλου τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των αγκυρών αναρρόφησης (suction anchors) του FPSO "Energean Power" στο κοίτασμα Karish, στη θάλασσα του Ισραήλ.
Suctionanchors
Μέσα σε διάστημα μικρότερο των τριών εβδομάδων, εγκαταστάθηκαν συνολικά 14 χαλύβδινοι πυλώνες, διαμέτρου 7,5 έως 9 μέτρων, ύψους 17 ως 19 μέτρων και βάρους 176 έως 233 τόνων ο καθένας, σε βάθος θαλάσσης μεταξύ 1.695 και 1.763 μέτρων. Οι πυλώνες μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν από το σκάφος (Heavy Lift Construction Vessel) "Fairplayer" της εταιρείας Jumbo Offshore, η οποία επελέγη από την TechnipFMC για τη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Και στις δύο επιχειρήσεις σε Σιγκαπούρη και Ισραήλ τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που λαμβάνονται διεθνώς για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ δεν σημειώθηκε οποιοδήποτε ατύχημα.  
Υπενθυμίζεται ότι το FPSO "Energean Power" θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη όλων των κοιτασμάτων της εταιρείας στο Ισραήλ. Το "Energean Power" θα εγκατασταθεί σε απόσταση 90 χιλιομέτρων από την ακτή και θα αποτελέσει το πρώτο FPSO στην ιστορία που θα λειτουργήσει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 
Το "Energean Power" θα έχει δυναμικότητα 800 εκατ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου την ημέρα, ενώ θα είναι σε θέση να αποθηκεύσει έως 800.000 βαρέλια ρευστούς υδρογονάνθρακες.
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την περίοδο η τοποθέτηση των γραμμών πρόσδεσης του FPSO, ενώ συνολικά το project ανάπτυξης του Karish προχωρεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό για έναρξη παράδοσης των πρώτων ποσοτήτων φυσικού αερίου στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης