Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Στο βωμό του Covid-19 περίπου 120 εκατομμύρια τουριστικές θέσεις εργασίας

tags :
Στο βωμό του Covid-19 περίπου 120 εκατομμύρια τουριστικές θέσεις εργασίας
Η πανδημία του κορωνοϊού έχει παγώσει την παγκόσμια ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία
Στη δημόσια παραδοχή ότι 120 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον κλάδο του τουρισμού κινδυνεύουν λόγω του Covid-19, προέβη ο επικεφαλής του ΟΗΕ  Antonio Guterres, ζητώντας την βιώσιμη ανοικοδόμηση της βιομηχανίας που έχασε περίπου 320 δις δολάρια  τους πρώτους πέντε μήνες του 2020.
«Η κρίση είναι ένα μεγάλο σοκ για τις ανεπτυγμένες οικονομίες, αλλά για τις αναπτυσσόμενες χώρες είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης – ειδικά για πολλά μικρά νησιωτικά αναπτυσσόμενα κράτη και αφρικανικές χώρες», δήλωσε ο Antonio Guterres στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Τρίτης 25 Αυγούστου 2020. «Για τις γυναίκες, τις αγροτικές κοινότητες, τους αυτόχθονες πληθυσμούς και πολλούς άλλους ιστορικά περιθωριοποιημένους πληθυσμούς, ο τουρισμός υπήρξε ένα μέσο για την ένταξη, την ενδυνάμωση και τη δημιουργία εισοδήματος».
Η πανδημία του κορωνοϊού έχει παγώσει την παγκόσμια ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία θέτωντας την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση, η οποία αναμένεται να είναι η βαθύτερη μετά τη Μεγάλη Ύφεση, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού προβλέπει επίσης τεράστιες απώλειες θέσεων εργασίας εάν συνεχιστούν οι περιορισμοί μετακίνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. Περισσότερες από 197 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να χαθούν στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού λόγω της τρέχουσας κρίσης, είχε αναφέρει ήδη από τον μήνα Ιούνιο.
Ο τουριστικός τομέας απασχολεί ένα στα δέκα άτομα παγκοσμίως και παρέχει βιοπορισμό σε εκατοντάδες εκατομμύρια ακόμη, είπε ο κ. Γκουτέρες.
Αν και οι χώρες ανοίγουν ξανά τα σύνορα για τους τουρίστες και για εμπορικούς σκοπούς, ο αριθμός των περιπτώσεων κοροναϊού συνεχίζει να αυξάνεται.
Πλέον έχουν καταγραφεί περισσότερα από 24 εκατομμύρια κρούσματα του ιού παγκοσμίως, με τον αριθμό των θανάτων να ανέρχεται σε περισσότερους από 823.000, σύμφωνα με το Worldometer.
“Ας διασφαλίσουμε ότι ο τουρισμός θα ανακτήσει τη θέση του ως πάροχου αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, σταθερών εισοδημάτων και προστασίας της πολιτιστικής και φυσικής μας κληρονομιάς“, δήλωσε ο κ. Guterres.
 
Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης