Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: Μικρότερη του αναμενομένου η ζημία από το Galaxy

tags :
Alpha Bank: Μικρότερη του αναμενομένου η ζημία από το Galaxy
Μικρότερη η ζημία από το Galaxy για την Alpha Bank
Η ζημία από την συναλλαγή του project Galaxy στον δείκτη CET1 της Alpha Bank θα κυμανθεί μεταξύ 250-280 μ.β. και όχι μεταξύ 300-350 μ.β. που είχε υπολογιστεί αρχικά, όπως γνωστοποιήθηκε στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου 2020.
Η κεφαλαιακή επίδραση από την πώληση ως του 95% των τίτλων ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης του Galaxy και τα έξοδα συναλλαγής θα ανέλθει μεταξύ 460-490 μ.β. αλλά η στάθμιση -με μηδενικό συντελεστή των τίτλων πρώτης διαβάθμισης- θα βελτιώσει τον CET1 κατά περίπου 210 μ.β..
Σημειώνεται πως η Alpha Bank έχει υποβάλει αίτηση υπαγωγής της τιτλοποίησης Galaxy στο πρόγραμμα «Ηρακλής», για τις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας 3 δισεκ. για την ένταξη τιτλοποιήσεων συνολικής λογιστικής αξίας 7,6 δισεκ. ευρώ.
Θα ακολουθήσει προσεχώς η αίτηση και για την ένταξη των υπολοίπων χαρτοφυλακίων που απαρτίζουν το Project Galaxy, αξίας 3,2 δισεκ. ευρώ, με τις δεσμευτικές προσφορές να αναμένονται στις αρχές του δ’ τριμήνου 2020.
Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο Δείκτης Καθυστερήσεων στην Ελλάδα αναμένεται να μειωθεί σημαντικά και να ανέλθει στο 13%, ενώ ο Δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων θα μειωθεί στο 24%.
Σε επίπεδο Ομίλου, οι παραπάνω Δείκτες αναμένεται να διαμορφωθούν σε 17% και 27%, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης