Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΠΑ: Εισαγγελική έρευνα για την αποχώρηση από ΕΠΑ ΘΕΣΣ και την εξαγορά ΕΠΑ Αττικής

tags :
ΔΕΠΑ: Εισαγγελική έρευνα για την αποχώρηση από ΕΠΑ ΘΕΣΣ και την εξαγορά ΕΠΑ Αττικής
Εκτίμηση της διοίκησης της ΔΕΠΑ είναι ότι δεν αναμένεται να επηρεαστεί η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ Εμπορίας και Υποδομών
Στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας βρέθηκε η υλοποίηση του σχεδίου περιορισμού της συμμετοχής της ΔΕΠΑ στην ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και αύξησης της συμμετοχής της στην ΕΠΑ Αττικής, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο μνημονιακής δέσμευσης τον Ιούλιο του 2018.
Η προκαταρκτική έρευνα που ξεκίνησε μέσα στο καλοκαίρι και βρίσκεται σε εξέλιξη διερευνά ζητήματα που σχετίζονται με το τίμημα εξαγοράς από τη ΔΕΠΑ του 49% που κατείχε η Shell στην ΕΠΑ Αττικής και το τίμημα πώλησης του 51% που κατείχε στην ΕΠΑ Θεσσαλονίκης στην ΕΝΙ.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κληθεί να καταθέσουν στις αρμόδιες αρχές στο πλαίσιο προανακριτικής έρευνας τα μέλη του τότε διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΠΑ, ενώ η εταιρία παρείχε όλα τα σχετικά στοιχεία που της ζητήθηκαν.

Στα 150 εκατ. το τίμημα με Shell

Εκτίμηση της διοίκησης της ΔΕΠΑ πάντως είναι ότι η εξέλιξη αυτή δεν αναμένεται να επηρεάσει την πορεία των διαγωνισμών για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας και της ΔΕΠΑ Υποδομών που προέκυψαν από την διάσπαση της ενιαίας εταιρίας.
Υπενθυμίζεται ότι το τίμημα πώλησης εξαγοράς του ποσοστού που κατείχε η Shell στην ΕΠΑ Αττικής διαμορφώθηκε στα 150 εκατ. ευρώ. Εξ αυτού τα 39 εκατ. αντιστοιχούν στην εξαγορά δραστηριότητας της εμπορίας (ΕΠΑ Αττικής) και τα 111 εκατ. στην εξαγορά της δραστηριότητας της διανομής (ΕΔΑ Αττικής).
Το 51% που κατείχε η ΔΕΠΑ στην ΕΠΑ Θεσσαλονίκης εξαγοράστηκε από την ΕΝΙ έναντι τιμήματος 57 εκατ. ευρώ.

πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης