Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Alhambra Investments: Μάλλον η Fed… αστειεύεται – Τα μέλη της έχουν ξεμείνει από ιδέες

Alhambra Investments: Μάλλον η Fed… αστειεύεται – Τα μέλη της έχουν ξεμείνει από ιδέες
Το σχόλιο της Alhambra Investments για τις δηλώσεις του Jerome Powell 
Σαν ένα «αστείο» χαρακτηρίζει η Alhambra Investments τις ανακοινώσεις του Jerome Powell για την πολιτική της Federal Reserve αναφορικά με τον πληθωρισμό, σημειώνοντας ότι αποτελούν πλέον τρανή απόδειξη ότι η FOMC έχει ξεμείνει από ιδέες για τη βιώσιμη ανάκαμψη της οικονομίας.
Όπως υπογραμμίζεται, ένας μακροπρόθεσμος μέσος στόχος πληθωρισμού δεν διαφέρει από τη μεσοπρόθεσμη συμμετρία πληθωρισμού.
Μέσα σε έξι εβδομάδες από την πολιτική της συμμετρίας, έως τα μέσα Ιουνίου 2018, η καμπύλη αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα ΗΠΑ αντιστράφηκε και η οικονομία είχε ήδη μεταβεί στα αρχικά στάδια της παγκόσμιας συγχρονισμένης ύφεσης.
«Η οικονομία σήμερα αντιμετωπίζει ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις και υποτίθεται ότι πιστεύουμε», αναφέρει η Alhambra, προσθέτοντας ότι η οικονομία έχει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από τη συμμετρία του πληθωρισμού, όπως η ανεργία.
«Τον Ιούλιο του 2019, η FOMC διοργάνωσε πέντε (!) μεμονωμένες ομάδες εργασίας με το λαμπρότερο προσωπικό, που ασχολούνται με τις δέσμες αναλυτικών δεδομένων προκειμένου να παρέχει στην Επιτροπή την παραμικρή πληροφορία, έτσι ώστε οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να συνθέσουν το νέο πλαίσιο νομισματικής πολιτικής.
Είναι προφανές ότι καταβάλλουν πραγματικά χρόνο και προσπάθεια για να σας δείξουν πόσο χρόνο και προσπάθεια έχουν καταβάλει σε αυτό.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θέλουν πραγματικά να πιστέψετε αυτό το παραμύθι, το οποίο δεν είναι καν μία διαφορετική ιστορία.
Η νομισματική πολιτική σε αυτήν την εποχή είναι μια γελοία δουλειά, όχι η αποστολή ενός πραγματικού κεντρικού τραπεζίτη που εργάζεται σε μια πραγματική κεντρική τράπεζα.
Η ίδια η πολιτική δεν έχει πλέον σημασία -η συσκευασία της έχει σημασία.
Εάν αποσπάσετε την προσοχή σας από το γυαλιστερό περιτύλιγμα, θα συνειδητοποιήσετε τι λέει ο Powell.
Είναι αυτό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της οικονομίας».
Τα διαγράμματα:








www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης