Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: O Yoshihide Suga, επικρατέστερος διάδοχος του Abe στην πρωθυπουργία

Ιαπωνία: O Yoshihide Suga, επικρατέστερος διάδοχος του Abe στην πρωθυπουργία
Ο Abe, ο πρωθυπουργός με την μεγαλύτερη θητεία στην Ιαπωνία, παραιτείται λόγω επιδείνωσης μιας χρόνιας ασθένειας
Ο Yoshihide Suga φέρεται ως ο επικρατέστερος για να διαδεχθεί τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Shinzo Abe, εξέλιξη που θα επέκτεινε τη δημοσιονομική και νομισματική ώθηση που καθόρισε τα σχεδόν οκτώ χρόνια στην θητεία του δεύτερου.
Ο Abe, ο πρωθυπουργός με την μεγαλύτερη θητεία στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε την Παρασκευή (28/8/2020) ότι παραιτείται λόγω επιδείνωσης μιας χρόνιας ασθένειας, ανοίγοντας την κούρσα διαδοχής στο κυβερνόν Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP).
Ενώ ορισμένοι άλλοι μελλοντικοί διάδοχοι έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να υποβάλλουν υποψηφιότητα για το αξίωμα, ο 71χρονος Suga είπε ότι δεν επιδιώκει τον πρωθυπουργικό θώκο, χωρίς ωστόσο αυτό να θεωρείται δεδομένο, σύμφωνα με το Reuters.
Πολλές πηγές στην Ιαπωνία κάνουν λόγο για την επιλογή Suga, ώστε να υπάρξει επί της ουσίας μία νέα κυβέρνηση Abe, απλώς χωρίς τον Abe.
Ως αυτοδημιούργητος πολιτικός, o Suga επιλέχθηκε από τον Abe το 2012 για τον κεντρικό ρόλο του επικεφαλής γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, ενεργώντας ως ανώτερος κυβερνητικός εκπρόσωπος, συντονίζοντας τις πολιτικές του κυβερνητικού σχήματος.
Ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών στο LDP, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν στις 15/9/2020, θα είναι και ο επόμενος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, λόγω της πλειοψηφίας του LPD στο Κοινοβούλιο.
Ο νικητής θα συνεχίσει την εναπομένουσα θητεία του Abe ως επικεφαλής του LDP, που εκπνέει τον Σεπτέμβριο του 2021.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας Shigeru Ishiba, 63 ετών, που στοχεύει στην αναζωογόνηση των περιφερειακών οικονομιών της Ιαπωνίας, είναι επίσης ένα από τα φαβορί.
Επίσης φαβορί φέρεται να είναι και ο πρώην υπουργός Fumio Kishida.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης