Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης για Τουρκία: Είναι απομονωμένη - Σταματάνε οι προκλήσεις αρχίζουν οι συζητήσεις

Χατζηδάκης για Τουρκία: Είναι απομονωμένη - Σταματάνε οι προκλήσεις αρχίζουν οι συζητήσεις
«Eιρήνη θέλουμε, αλλά δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν», τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης
«H μεγαλομανία και η αλαζονεία από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, είναι κακός σύμβουλος, κυρίως για τους ίδιους», τόνισε ο  υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα.
Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «ειρήνη θέλουμε, αλλά δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν», ξεκαθαρίζοντας ότι όσο υπάρχουν προκλήσεις δεν μπορεί προφανώς να υπάρξει μονομερής αποκλιμάκωση και δεν μπορεί να υπάρχουν συζητήσεις με την Άγκυρα.
«Σταματάνε οι προκλήσεις αρχίζουν οι συζητήσεις.
Είναι έξι λέξεις, όχι παραπάνω.
Αυτή είναι η γραμμή μας.
Η Ελλάδα έχει δείξει δείγματα γραφής», είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου Fuat Oktay και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας , Μ. Cavosoglu, εξέφρασε την ελπίδα ότι πέρα από τις φωνές και τις προκλήσεις, κάποια στιγμή η Τουρκία θα λάβει σοβαρά υπόψη της τα μηνύματα που στέλνει η διεθνής κοινότητα.
Σημείωσε ότι η Άγκυρα «είναι απομονωμένη, είναι μια παραφωνία και έχει μια αναχρονιστική πολιτική που παραπέμπει στον 19ο αιώνα» και «αν δεν το καταλάβει, η Ελλάδα θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή της αποφασιστικότητας».
Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι είναι πολύ υψηλό το επίπεδο και η ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, προσθέτοντας πως είναι «εκεί για να κάνουν το καθήκον τους, αλλά ελπίζουμε να μην χρειαστεί αυτό».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης