Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Pyatt: Ελλάδα και ΗΠΑ είναι ενωμένες για την ειρήνη και σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο

Pyatt: Ελλάδα και ΗΠΑ είναι ενωμένες για την ειρήνη και σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο
Βασική προτεραιότητα της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα για το 2021 είναι να συμβάλλει ώστε να διασφαλιστεί η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας
Την εκτίμηση ότι Ελλάδα και ΗΠΑ είναι ενωμένες στην υποστήριξη της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της Αν. Μεσόγειο, εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Goeffrey Pyatt.
Σε συνέντευξή του στην Real ο Αμερικανός πρέσβης υποστήριξε ότι «η ενισχυμένη παρουσία των ΗΠΑ σε περισσότερες ελληνικές τοποθεσίες στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα».
Ο Αμερικανός διπλωμάτης εξαίρει την στρατηγική σημασία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιείται μέρος της συντήρησης των πλοίων του 6ου Αμερικανικού στόλου στο ναυπηγείο της Σύρου και της Ελευσίνας και αναφέρει ότι η Αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις συζητήσεις για τη χρονική επέκταση της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας.
Αναφερόμενος στις προοπτικές νέων αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα ο κ. Pyatt τόνισε πως «μια από τις βασικές προτεραιότητες της πρεσβείας στην Αθήνα για το 2021 είναι να συμβάλλει ώστε να διασφαλιστεί ότι η ανάκαμψη της οικονομίας της Ελλάδας θα είναι επιτυχής, επιστρέφοντας στη μεγέθυνση το συντομότερο δυνατό.
Υπό αυτή την άποψη οι Αμερικανικές εταιρείες και επενδυτές πρόκειται να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης