Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανέκαμψε τον Ιούλιο η ζήτηση ρεύματος σύμφωνα με το δελτίο του ΑΔΜΗΕ

tags :
Ανέκαμψε τον Ιούλιο η ζήτηση ρεύματος σύμφωνα με το δελτίο του ΑΔΜΗΕ

Μόλις στο -1% η μείωση της συνολικής ζήτησης τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019
Οριακά μειωμένη παρουσιάζεται η μείωση της συνολικής ζήτησης τον περασμένο μήνα, καθώς εμφανίζει υποχώρηση μόλις 1% έναντι του Ιουλίου του 2019.
Αυτό προκύπτει από το τελευταίο μηνιαίο δελτίο του ΑΔΜΗΕ, με βάση το οποίο τον Ιούλιο ανακόπηκε η αισθητή «βουτιά» της συνολικής ζήτησης που είχε παρουσιασθεί από την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού εξάπλωσης της πανδημίας. Μέτρα τα οποία είχαν ως συνέπεια τον Μάρτιο η ζήτηση να μειωθεί κατά -2,1%, τον Απρίλιο -9,8% και τον Μάιο -6,9%, συγκριτικά με τους αντίστοιχους μήνες του 2019.
Σύμφωνα με το δελτίο, υψηλή μείωση σημειώθηκε τον Ιούλιο μόνο στην περίπτωση των ορυχείων, κατά -38,7%, γεγονός το οποίο εξηγείται από τη μειωμένη συμμετοχή της λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής στο εγχώριο μίγμα. Αντίθετα, οριακή αύξηση (+1%) καταγράφηκε στους πελάτες υψηλής τάσης, ενώ στο δίκτυο υπήρξε μικρή υποχώρηση (-0,9%).
Ως συνέπεια, στο διάστημα Ιανουάριος-Ιούλιος 2020, καταγράφεται μείωση της συνολικής ζήτησης κατά -5,1%, συγκριτικά με το αντίστοιχο 7μηνο του 2019. Και σε επίπεδο 7μηνου, η μεγαλύτερη μείωση (-33,6%), αφορά τα ορυχεία, ενώ ακολουθουν οι πελάτες υχηλής τάσης (-8,8%).

Μερίδιο 50% για το φυσικό αέριο

Η καθαρή παραγωγή παρουσίασε μείωση τον Ιούλιο, κατά -7,1%. Σε επίπεδο συνολικής παραγωγής, τα σκήπτρα απέσπασε το φυσικό μερίδιο με ποσοστό 50%, ενισχύοντας το ποσοστό τους από τον Ιούνιο (46%).
Τη δεύτερη θέση κατέλαβαν οι ΑΠΕ, με μερίδιο 33%, ελαφρώς μειωμένο από τον προηγούμενο μήνα (35%). Ελαφρώς μειωμένη ήταν και η συμμετοχή των υδροηλεκτρικών (9%). Αντίθετα, σταθερή, στο 7%, παρέμεινε η λιγνιτική παραγωγή, διατηρώντας το ίδιο μερίδιο από τον Μάιο.

Κ.Δ.
πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης