Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 2 ετών ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, στα 1,199 δολ.

Σε υψηλά 2 ετών ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, στα 1,199 δολ.
Το ευρώ ενισχύθηκε νωρίτερα στα 1,199 δολ. από 1,936 δολ. τη Δευτέρα, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2018
Σε υψηλά δύο ετών ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές ισορροπούν μεταξύ των ενδείξεων για ανάκαμψη και της ανησυχίας για την απόσυρση των έκτακτων μέτρων στήριξης από τις κυβερνήσεις.
Το ευρώ ενισχύθηκε νωρίτερα στα 1,199 δολ. από 1,936 δολ. τη Δευτέρα, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2018.
Περί τις 13:15 διαπραγματευόταν στα  1,975 δολ.
Η Fed ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα ανεχτεί περιόδους υψηλότερου πληθωρισμού και θα εστιάσει περισσότερο στον μέσο πληθωρισμό, ενώ η αύξηση της απασχόλησης ενθάρρυνε τους χρηματιστές να πωλούν το δολάριο.
Η πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ, εν όψει των προεδρικών εκλογών τον Νοέμβριο, και οι ανησυχίες σχετικά με την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας εξασθένισαν επίσης το δολάριο, με το ευρώ να είναι το πιο ωφελημένο νόμισμα.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο ήταν χαμηλότερα του αναμενόμενου, καθώς οι τιμές ενέργειας υποχώρησαν σημαντικά, αλλά η εξέλιξη αυτή δεν αντέστρεψε τα κέρδη του ευρώ.
Αναλυτές της ING ανέφεραν ότι «δεν είναι πιθανή καμία άμεση αντίδραση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και καθώς οι προοπτικές για το δολάριο εξακολουθούν να μην είναι ελκυστικές, η τάση παραμένει για υψηλότερη ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου αυτή την εβδομάδα».

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης