Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Κόντρα Sanchez με περιφερειάρχες για την έξαρση του κορωνοϊού

Ισπανία: Κόντρα Sanchez με περιφερειάρχες για την έξαρση του κορωνοϊού
Κόντρα του Ισπανού πρωθυπουργού με περιφερειάρχες για την έξαρση του κορωνοϊού
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez εξέφρασε την ανησυχία της κυβέρνησής του απέναντι στη μεγάλη άνοδο των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην περιοχή της Μαδρίτης.
«Η κατάσταση της δημόσιας υγείας και της εξέλιξης της επιδημίας στη Μαδρίτη μας ανησυχεί», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser.
Ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι μερικές περιφερειακές κυβερνήσεις, τις οποίες δεν κατονόμασε, θα πρέπει να βελτιώσουν την ικανότητά τους στον εντοπισμό κρουσμάτων της covid-19 καθώς και τις «στρατηγικές τους ικανότητες» απέναντι στον ιό.
Τα ζητήματα υγείας ρυθμίζονται από τις κυβερνήσεις των περιφερειών, οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εναντία στον κορωνοϊό.
Λόγω της έκρηξης του αριθμού των νέων κρουσμάτων της covid-19 ο Σάντσεθ έθεσε την προηγούμενη εβδομάδα στη διάθεση των περιφερειών 2.000 στρατιωτικούς προκειμένου να τις βοηθήσουν να εντοπίσουν νέες μολύνσεις.
Προς το παρόν 11 από τις 17 περιφέρειες της Ισπανίας έχουν κάνει χρήση του μέτρου αυτού, ανάμεσά τους και αυτή της Μαδρίτης, η οποία ζήτησε τη βοήθεια 150 στρατιωτικών.
Η Ισπανία ήταν μία από τις πλέον πληγείσες χώρες στην Ευρώπη από την πανδημία του κoρωνοϊού την άνοιξη, προτού υιοθετήσει ένα από τα πιο αυστηρά lockdown παγκοσμίως προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση ασθένειας.
Όμως μετά την άρση του lockdown στις 21 Ιουνίου, η επιδημία του κορωνοϊού αναζωπυρώθηκε, με την έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων να αποδίδεται κυρίως σε νυχτερινές εξόδους και οικογενειακές συγκεντρώσεις.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ισπανικού υπουργείου Υγείας, που δημοσιεύθηκε χθες 31/8 23.000 νέα κρούσματα Covid-19 έχουν καταγραφεί από την Παρασκευή, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται σε 462.858.
Από τις 1.656 νοσηλείες που καταγράφηκαν τις τελευταίες επτά ημέρες, 420, δηλαδή το 25%, εντοπίζονται στην περιοχή της Μαδρίτης.
Στην περιοχή αυτή καταγράφηκαν και οι μισοί από τους 141 θανάτους της τελευταίας εβδομάδας.
Συνολικά περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ισπανία από Covid-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης