Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Alba Executive MBA: Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για διευθυντικά στελέχη στη μετά πανδημία εποχή

tags :
Alba Executive MBA: Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για διευθυντικά στελέχη στη μετά πανδημία εποχή
Alba Executive MBA: Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για διευθυντικά στελέχη στη μετά covid εποχή
Ανταποκρινόμενο πλήρως στις σημερινές ανάγκες για ενίσχυση της γνώσης των στελεχών σε θέματα Στρατηγικής, Ηγεσίας και Εταιρικής Ανανέωσης στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων και των αδιάκοπων αλλαγών στο περιβάλλον, το Executive MBA του Alba Graduate Business School, The American College of Greece ξεκινά την τέταρτη τάξη του τον Σεπτέμβριο του 2020, με ένα πρόγραμμα σπουδών πιο επίκαιρο από ποτέ.
Το Alba Εxecutive MBA απευθύνεται αποκλειστικά σε διευθυντικά στελέχη από όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, με τουλάχιστον 10 χρόνια προϋπηρεσίας, και προσφέρει την ευκαιρία για τη δημιουργία ενός δικτύου επαγγελματικών επαφών, αφού όλοι οι συμμετέχοντες επιλέγονται ύστερα από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης και με ουσιαστικό κριτήριο την επαγγελματική τους πορεία και καταξίωση.
Οι καθηγητές του προγράμματος προέρχονται από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, ανάμεσά τους οι P. Capelli (Wharton), M. Jacobides (LBS), D. Dubois (INSEAD), S. Cantale (IMD), Iveta Brigis (University of Michigan/Google), Om Narasimhan (LSE), Tensie Wheelan (NYU).
Το περιεχόμενο του προγράμματος ξεδιπλώνεται μέσα από πέντε στρατηγικές θεματικές ενότητες, τις «Προκλήσεις του Διεθνούς Περιβάλλοντος», τις «Θεμελιώδεις Αρχές της Επιχείρησης», την «Ανάπτυξη Προσωπικών Ικανοτήτων» και «Οργανωσιακών Ικανοτήτων» και την «Ανανέωση της Επιχείρησης». Όλες οι ενότητες εξετάζουν τα ζητήματα υπό το πρίσμα της Στρατηγικής και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.
Ακόμη, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε μαθήματα Ηγεσίας και Καινοτομίας, ενώ εξειδικευμένοι coaches του Alba παρακολουθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος τους συμμετέχοντες και την εξέλιξή τους μέσω της διαδικασίας του coaching.
Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά καθιστούν το πρόγραμμα πρωτοπόρο και μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα.
Ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, ακαδημαϊκός διευθυντής του Alba Executive MBA, δήλωσε σχετικά: «Οι σημερινές συνθήκες τεχνολογικής ανατροπής έχουν καταστήσει απαραίτητη την εξέλιξη και ενίσχυση της γνώσης των διευθυντικών στελεχών σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού. Πέρα από αυτό, όμως, η ανάγκη για ένα ηγετικό στέλεχος που θα μπορέσει να καθοδηγήσει επιτυχώς μία ομάδα, ένα τμήμα ή μια εταιρεία σε συνθήκες αβεβαιότητας που απαιτούν αυτοσχεδιασμό, δημιουργικότητα και οργανωσιακή σβελτάδα, είναι πιο έντονη από ποτέ. Την απάντηση σε αυτές τις ανάγκες έρχεται να δώσει η τέταρτη σειρά του Executive MBA του Alba Graduate Business School που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο.
Το πρόγραμμα έχει ήδη προσελκύσει στις τρεις πρώτες σειρές του ταλαντούχα στελέχη από τράπεζες, φαρμακευτικές, ναυτιλιακές, τηλεπικοινωνίες, ασφαλιστικές και εταιρείες χημικών, αλλά και δυναμικές οικογενειακές επιχειρήσεις».
Παρέχοντας χρονική ευελιξία στους συμμετέχοντες, η διεξαγωγή των μαθημάτων γίνεται δύο σαββατοκύριακα ανά μήνα, με γλώσσα διδασκαλίας τα Αγγλικά και συνολική διάρκεια τους 20 μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης