Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yoshihide Suga (Ιαπωνία): Ο δελφίνος - φαβορί για διάδοχος του Abe

Yoshihide Suga (Ιαπωνία): Ο δελφίνος - φαβορί για διάδοχος του Abe
O Γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας, Yoshihide Suga, φαβορί στην κούρσα της διαδοχής του Shinzo Abe στην πρωθυπουργία
O πανίσχυρος Γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας, Yoshihide Suga, αναδεικνύεται ως φαβορί στην κούρσα της διαδοχής του Shinzo Abe στην πρωθυπουργία.
Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Suga ετοιμάζεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του να διαδεχθεί τον Abe – μετά την αιφνιδιαστική παραίτησή του για λόγους υγείας – στην ηγεσία του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP), που σημαίνει ότι αυτόματα θα γίνει και πρωθυπουργός.
Ο Suga, αφοσιωμένος συνεργάτης επί σχεδόν οκτώ χρόνια του Άμπε, μετέφερε τα μηνύματά του από την οικονομική πολιτική της Ιαπωνίας μέχρι τις πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας και τη στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ως μέλος μιας μικρής ομάδας εμπίστων του Abe στο κέντρο των αποφάσεων ο Suga θεωρείται ο υποψήφιος που θα συνεχίσει το έργο του σε μια κούρσα που περιλαμβάνει μέχρι στιγμής τον πρώην υπουργό Άμυνας και επικριτή του παραιτηθέντος πρωθυπουργού, Sigeru Ishiba και τον πρώην ΥΠ ΕΞ Fumio Kishida.
Αν και ο Ishiba είναι δημοφιλής μεταξύ των ψηφοφόρων, δεν χαίρει ιδιαίτερα μεγάλης υποστήριξης εντός του LDP, μεγάλες παρατάξεις του οποίου αναμένεται να στηρίξουν τον Suga.

Oι δημοσκοπήσεις
Δημοσκόπηση των Nikkei/TV Tokyo έδειξε πως ο Ishiba υποστηρίζεται από το 28% και ακολουθεί ο νυν υπουργός Άμυνας Taro Kono με 15%.
Ο Suga έρχεται στην τέταρτη θέση με 11%.
Ωστόσο, οι σφυγμομετρήσεις υπογραμμίζουν τη διάσταση που υπάρχει ανάμεσα στην κοινή γνώμη και το εσωτερικό του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος.
Η ψηφοφορία για την αντικατάσταση του Abe θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης