Τελευταία Νέα
Speculator

Ισχυρή ανάπτυξη της Χαλκιαδάκης, θυγατρικής κατά 60% του Σκλαβενίτη και το 2019

Ισχυρή ανάπτυξη της Χαλκιαδάκης, θυγατρικής κατά 60% του Σκλαβενίτη και το 2019
Με αύξηση πωλήσεων αλλά και καθαρών κερδών έκλεισε το 2019 για την κρητική αλυσίδα σουπερμάρκετ Χαλκιαδάκης, το 60% της οποίας έχει περάσει από το 2015 στη Σκλαβενίτης
Με αύξηση πωλήσεων αλλά και καθαρών κερδών έκλεισε το 2019 για την κρητική αλυσίδα σουπερμάρκετ Χαλκιαδάκης, το 60% της οποίας έχει περάσει από το 2015 στη Σκλαβενίτης ενώ το υπόλοιπο 40% ανήκει στην οικογένεια Χαλκιαδάκη.
Ειδικότερα ο τζίρος της αλυσίδας για το 2019 ανήλθε σε 158,9 εκατ ευρώ έναντι 155,2 εκατ. ευρώ στη χρήση 2018.
Τα μικτά κέρδη, ανήλθαν στη χρήση 2019 σε 45,9 εκατ ευρώ έναντι 44,4 εκατ ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 11,03 εκατ ευρώ έναντι 9,9 εκατ ευρώ.
 Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους στη χρήση 2019 ανήλθαν σε 8,1 εκατ ευρώ έναντι 6,6 εκατ ευρώ , ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 15,8 εκατ ευρώ ή 9,96% επί κύκλου εργασιών έναντι 12,02 εκατ. ευρώ ή 7,75% επί κύκλου εργασιών στη χρήση 2018.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της αλυσίδας, τα αποτελέσματα της κλειομένης χρήσεως 2019 κρίνονται ικανοποιητικά αν λάβουμε υπόψη τον έντονο ανταγωνισμό που υπήρξε κατά τη χρήση αυτή και τις επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής και δημοσιονομικής κρίσης στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.
Αναφορικά με την πορεία και την επίδραση της πανδημίας, η διοίκηση της Χαλκιαδάκης αναφέρει «Η ταχεία εξάπλωση του κορωνοϊού Covid-19 στην Ευρώπη και σε όλο σχεδόν τον πλανήτη, με τα περιοριστικά μέτρα να ανακοινώνονται συνεχώς το ένα μετά το άλλο τις τελευταίες μέρες, θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία και θα χρειαστούν αντίστοιχα δραστικά μέτρα για τον περιορισμό τους. Ακόμη και αν η οικονομική κρίση λόγω του ιού διαρκέσει λίγους μήνες, όπως είναι το βασικό σενάριο των διεθνών οικονομικών οργανισμών και των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης, και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους αρχίσει να βελτιώνεται η κατάσταση, οι συνέπειες όσον αφορά τους ρυθμούς ανάπτυξης θα είναι σημαντικές. Το πλήγμα που δέχεται το σύνολο των κλάδων από τα περιοριστικά μέτρα των κυβερνήσεων είναι βαρύ, η παραγωγή επηρεάζεται αρνητικά και η συνολική ζήτηση στην οικονομία μειώνεται.
Καθώς ο βαθμός αβεβαιότητας αναφορικά με την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού Covid-19 παραμένει σημαντικός, κεντρικό θέμα συζήτησης αποτελούν, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε επίπεδο μεμονωμένων χωρών, οι οικονομικές επιπτώσεις του, οι οποίες θα εξαρτηθούν από τη διάρκεια, την ένταση και τον βαθμό εξάπλωσης της νόσου.
Υπό το πρίσμα της εξελισσόμενης κατάστασης, όπως αυτή περιγράφεται από τις αρμόδιες αρχές, η εταιρεία παρακολουθεί εκτεταμένα τις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία του νέου κορωνοϊού Covid19 και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις της επί των οικονομικών της καταστάσεων, ωστόσο προς το παρόν δεν
μπορεί να γίνει κάποια αξιόπιστη εκτίμηση των επιπτώσεων αυτών. Δεδομένης της τρέχουσας συγκυρίας και παρά την αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, η Διοίκηση εκτιμά ότι, λόγω της δυναμικής της εταιρείας και της φύσης των αποθεμάτων που εμπορεύεται, οι ακραίες υπάρχουσες συνθήκες δεν θα επηρεάσουν ουσιωδώς την χρηματοοικονομική κατάσταση της».
Η Χαλκιαδάκης διαθέτει σήμερα 39 καταστήματα και απασχολεί 1.324 μισθωτούς και ημερομισθίους.

Ελένη Μπότα
bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης